Hjem Nyheter Nok en person koronasmittet

Nok en person koronasmittet

Det niende tilfelle er en person bosatt i Drammen kommune og som nylig har kommet hjem fra ferie i Nord-Italia. Denne personen var ikke en del av reisefølget til de åtte første som ble smittet av koronaviruset og har hatt en annen reiserute enn dem. Vedkommende fremstår ikke som alvorlig syk og er isolert hjemme.

I går meldte kommunen at det var til sammen åtte personer som hadde testet positivt på koronaviruset i Drammen. De var alle i samme reisefølge fra ferie i Nord-Italia sist helg. Det er tatt prøver av de siste fire også. Tre av disse er negative, mens den siste prøven ikke er ferdig analysert ennå. Denne personen befinner seg i en annen kommune og blir fulgt opp derfra.

– De personene som nå har testet positivt på koronasmitte, hadde symptomer som kunne indikere smitte. Så det er ikke så overraskende at vi nå står med flere positive prøveresultater knyttet til dette reisefølget, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Sagberg bekrefter at disse seks personene, i likhet med de to første smittede, har forkjølelses- og influensalignende plager, og ikke fremstår som alvorlig syke.

Legevakten har opprettet et eget telefonnummer for henvendelser om koronaviruset. Dette nummeret er 32 25 41 78.

[email protected]