Hjem Nyheter Seks nye smittet – Ordføreren forstår at folk er lei

Seks nye smittet – Ordføreren forstår at folk er lei

Blant dem som nå har fått påvist smitte, er det også to skoleelever. Disse to elevene har imidlertid ikke vært på sine respektive skoler i perioden hvor de regnes som mulig smitteførende.

Det er derfor ikke noen skoleelever eller lærere som settes i karantene som følge de to koronatilfellene.

Siden begynnelsen av mars er det nå 281 personer i Drammen kommune som har fått påvist koronasmitte, opplyser kommunen på sin nettside.

I løpet av de to siste ukene har over 40 personer i Drammen fått påvist smitte. Nå som høstferien står for døren, oppfordrer både ordfører Monica Myrvold Berg, kommuneoverlege John David Johannessen og smittevernoverlege Einar Sagberg oss alle om å følge smittevernrådene nøye og ta vare på hverandre.

– Uansett om du skal på hytta, besøke familie og venner eller være hjemme og nyte ditt eget nærmiljø, må du være forsiktig. Det er en del smitte i enkelte miljøer, og det skal lite til for at smitten sprer seg til andre miljøer. Ingen av oss ønsker store og ukontrollerte smitteutbrudd, men da må vi alle sammen også ta ansvar og bidra til at smitten ikke får spre seg ukontrollert, sier John David Johannessen og Einar Sagberg.

De er spesielt opptatt av at vi holder antall nærkontakter så lavt som mulig i tiden som kommer for å begrense smittespredningen.

– Å ha relativt få nærkontakter er viktig fordi du ikke skal utsette mange for smittefare, dersom du selv er smittet. Men det er også viktig at du ikke utsetter deg selv for ekstra stor smittefare ved å omgås mange. Så anbefalingen er å ha så få nærkontakter som mulig, både for din egen del og andres del, sier Johannessen og Sagberg.

Ordfører Monica Myrvold Berg har forståelse for at det er mange som er lei av pandemien, men understreker at vi alle likevel har et stort ansvar for å følge smittevernreglene.

– Jeg har stor forståelse for at noen kan bli lei av pandemien. Men det er uansett aldri noen løsning å overse smittevernrådene. Det rammer både deg selv, dem du er glad i og alle andre du møter. Jeg forventer at alle innbyggerne i kommunen fortsatt stiller lojalt opp og tar sin del av denne dugnaden. Husk at både lokale og nasjonale myndigheter har omtalt denne pandemien som en maraton, og ikke en sprint. Dette vil ta tid, og det må vi akseptere, sier ordføreren.

[email protected]