Veronica Wahl er butikksjef i CEWE Japan Photo. Stine-Merethe B. Johansen

Nisjebutikkene i sentrum bidrar til mangfoldet

Skrevet av Stine-Merethe Johansen, Annette Stabæk
26.03.2020 09:58 - OPPDATERT 28.03.2020 10:59

Stadig ser vi overskrifter og hører om butikker som sliter med å overleve i en hverdag der det aller meste nå skjer på nett. Bragernes sentrum kryr kanskje ikke like mye av mennesker nå som noen kan huske fra tidligere, men kikker du deg rundt så er det et ganske bredt mangfold av nisjebutikker som fortsatt biter seg fast og holder ut.

Situasjonen er selvsagt litt spesiell i disse koronatider, men det er et gjentakende tema i møte med mennesker i Drammen at det er et ønske om et mer levende sentrum. Det er mange som drømmer tilbake til da de var yngre og torget yret av liv.

Mangfoldig utvalg

Noen av dem som er med på å bidra til mangfoldet i sentrum er Veronica Wahl på CEWE Japan Photo og Rune Jordet i Cartridge World som begge driver ganske smale nisjebutikker og lever godt med det.

– Et stort poeng med å handle lokalt er at ved å legge igjen pengene dine i Drammen så kommer de også til nytte her. Jo mer penger du bruker i Drammen, jo mer penger får du til skoler, eldreomsorg og veier. Så hvorfor skal du sende penger til utlandet når de kan komme til bedre nytte lokalt, sier Rune Jordet.

Han er opptatt av at lokale bedrifter blir benyttet av innbyggerne.

Cartride World leverer toner til printere og har et stort spekter av kunder, både private og bedrifter. De som kommer innom butikken er gjerne folk i alle aldre. Den eldste kunden er 94 år og fortsatt sprek og aktiv.

Rune Jordet innehaver av Cartridge World  Foto: Stine-Merethe B. Johansen

Rune Jordet har som en leveregel at alle som kommer innom butikken, uansett humør, skal gå ut med en bedre følelse og et bedre humør. Han snakker mye med kundene om alt fra politikk til vedlikehold av bil.

Og det er kanskje det som gjør opplevelsen av å handle lokalt unik. Alt blir så mye mer personlig og du får et menneske å forholde deg til, som kan det de holder på med og ikke nøler med å dele gode erfaringer og nyttige råd.

Positiv

Veronica Wahl og Frank Dreyer Karlsen på CEWE Japan Photo ser begge positivt på tilværelsen i sentrum. De byttet lokaler for tre år siden og har etter det merket at de stille periodene ikke er like stille som tidligere, men det er også en tydelig trend at selv om det er færre folk i byen enn før så handler de for mer når de først handler. Det har nok sammenheng med at når man først skal kjøpe et kamera som skal være bedre enn telefonen så koster det også litt mer.

[annonse]
Det er mye interesse rundt foto og folk legger gjerne pengene sine i for eksempel litt god optikk. 

– Litt på samme måte som du vil ha gode fotballsko så vil du gjerne ha et godt objektiv til kamera ditt, sier Veronica Wahl. 

CEWE Japan Photo Drammen har god kontakt med flere av de lokale fotoklubbene som de hjelper med sponsing i forbindelse med diverse utstillinger. 

De har greid å kombinere nettsalg og butikk og føler at de på den måten kan være med på å trekke folk til sentrum. Mange av bildeproduktene lager kundene selv via egen PC over nett og henter det ferdige resultatet i butikken. Men det er også mange drop-in kunder som benytter seg av automatene i butikken for å printe ut bilder.

Engasjert

Felles for alle vi har snakket med i sentrumsbutikkene er at de har et glødende engasjement og stor kunnskap om sitt fagfelt. De brenner virkelig for det de driver med. De ønsker å gjøre en forskjell. 

Når hverdagen er tilbake i normalen - ta turen til sentrum for de gode kundeopplevelsene!

[email protected]