Hjem Nyheter Håper på vanlig opplegg for konfirmanter til høsten

Håper på vanlig opplegg for konfirmanter til høsten

– Det har vært utfordrende både for kirken og ikke minst for konfirmantfamiliene, med tanke på alle planene som måtte endres. Samtidig har de blitt møtt med stor forståelse. Dette er en situasjon som rammer oss alle, på ulike måter, sier Sol Trogstad Vråle kateket i Bragernes menighet.

Konfirmantene skulle hatt ministrantoppgaver (medhjelperoppgaver) på gudstjenestene denne våren. 

Sol Trogstad Vråle kateket i Bragernes menighet gleder seg til å feire konfirmantene og lover at det blir like mye fest over disse gudstjenestene. Foto: Bragernes menighet

Har hatt digital kontakt

Siden mars har de ikke kunne samles fysisk i kirken og da har kirken hatt gudstjenester på internett. Konfirmantene har lest inn bønner og tekster via mobil og sent inn. På denne måten har de deltatt på gudstjenestene. 

Noe undervisning har også vært mulig å gjennomføre via videomøter og sosiale medier. 

– Konfirmantene deltok på innsamlingsaksjonen til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon kun via sosiale medier og fikk samlet inn mange penger, sier hun.

I løpet av mai kan vi åpne opp for gudstjenester med begrenset antall deltagere og med regler i forhold til håndhygiene og avstand. 

– Å være kirke handler om fellesskap. Nå savner vi det å kunne møtes, ta hverandre i hånda og være sammen, sier Vråle.

Ønsker nye konfirmanter 

– I disse dager ønsker vi også nye konfirmanter velkommen. Vi håper at vi til høsten kan starte opp vanlig undervisning med konfirmantleir for en ny gjeng med konfirmanter i august. 

Om situasjonen tilsier at de fortsatt ikke kan møtes fysisk, må de finne gode alternativer i mindre grupper eller via videomøter. All informasjon om undervisningsåret og påmelding finnes på deres hjemmesider og fristen for påmelding er 1. juni.

Kirkelig konfirmasjon foregår ved at det først er nesten et år med konfirmasjonsforberedelser, der konfirmantene har undervisning om sentrale temaer om kristen tro og det å være menneske. 

Forrige artikkelNå kan du besøke dine kjære på sykehjemmet
Neste artikkelJa til Kulturytring i Drammen