Hjem Kultur Shower Drammen inn på kulturkartet

Shower Drammen inn på kulturkartet

I øvingslokalet memoreres tekstene i årets utgave av «Fortsatt god jul» når skuespillerne Sturla Helmersen, Roar Ask, Lise-Mette Lindland, Runi Tømmeraas og Ragnhild Grøndahl legger siste hånd på verket sammen med musikalsk leder Trond Nilsen og regissør, Bror Andersen.

– I år har vi blant annet dedikert et helt nummer til politikerne i Nye Drammen med minimusikalen «Løgnerens konge», forteller leder i Showkompaniet, Lise-Mette Lindland.

Drammens bindinger  
– Vi kikker også på prosessen i forhold til hvordan man trodde det skulle gå og hvordan det hele endte under valgthrilleren i Nye Drammen, sier Bror Andersen om det moralske aspektet i nummeret.

Som en gest har Showkompaniet invitert kommunestyret i Nye Drammen på premieren onsdag 20. november. Og de fleste partilederne har takket ja til invitasjonen.

– Det er ikke sånn at hele revyen er tilegnet politikerne, smiler Lindland og trekker frem alle bruene som binder den storkommunen sammen.

– De ni broene får sin hyllest med musikk hentet fra «Cats», uten at det indikerer noen form for sammenligning i forhold til musikalen med samme navn, forsikrer Lindland og summerer; – Gamle Mjøndalsbrua, Nye Mjøndalsbrua, Landfalløya, Øvre Sund, Ypsilon, Bybrua, Holmenbrua, Motorveibrua og Jernbanebrua.

– Den eneste kommunen som ikke har en bro, er Svelvik, men til gjengjeld så de sin egen ferje – Svelviksund, sier Trond Nilsen.

Gjensyn 
Arne Naiv ble oppnevnt som konsulent i et tidligere juleshow i forbindelse med byggesaken i Drammen kommune for et par år siden. Nå er Naiv tilbake i en ny stilling.

– Han har blitt omplassert og har nå ansvaret for å veilede innbyggere i den nye kommunen og den nye bompenge strukturen. Eller rettere sagt hvordan det kunne ha blitt i forhold til hans framtidsvisjon, forteller Andersen om Arne Naiv i stillingen som mellomleder.

– Arne Naiv vil gi en innføring av systemet på hvem som skal betale når og hvor i bomringen som ble skrotet rett før valget i høst, sier Lindland.

Den herlige gjengen fra Bikkjestykket Bleie- og omsorgssenter er tilbake med sine folkeeventyr tolkninger.

– De er på banen igjen og denne gangen med sin versjon av «Prinsessen som ingen kunne målbinde». Og underholdningstruppen Turid Terrors får storfint besøk av «Sjaman Durex», røper Showkompaniet lederen.

Rikssaker og tidløs musikk
Lokale saker som har florert i rikspressen det siste året har blitt spisset av Showkompaniets i spesialskrevne tekster.

– Under vekkelsesmøtet nummeret «Himmelvogna» vil en lokal tv-predikant uten tvil få så det holder, ifølge Lindland.

Årets shownummer er fylt med tidløs og fengende musikk og gode tekster, lover regissøren.

– Jeg har alltid vært fan av Dizzie Tunes. Og Showkompaniet er gode nok til å fylle deres sko vokalt og med en snert av humor, mener Bror Andersen.

Onsdag 20. november går teppet opp for den åttende utgaven av «Fortsatt god jul». Og juleshowet spilles i to og en halv uke og har siste spilledag torsdag 5. desember.

[email protected]