Hjem Nyheter Fire nye smittetilfeller i Drammen

Fire nye smittetilfeller i Drammen

Det melder Drammen kommune i en pressemelding.

Det er dermed totalt seks nye tilfeller de siste to ukene, etter den lange perioden uten nye tilfeller i kommunen.

Totalt har 212 personer i kommunen fått påvist koronaviruset.

Av dem som nå har fått påvist smitte er det to som er nærkontakter av en person med kjent påvist smitte fra en annen kommune. De to øvrige personene som har fått påvist smitte, har vært på reise i utlandet. Én av de reisende kom hjem fra reise i et «grønt» land og er ikke pålagt noen karantene ved hjemkomst, mens den andre kom fra et «rødt» land og gikk i karantene da vedkommende var tilbake i Norge.

Den ene som nå har fått påvist smitte, er ansatt ved Åssiden skole. Vedkommende har ikke vært på jobb i perioden hvor man regnes som smittsom, og det er dermed ingen ansatte eller elever ved skolen som skal i karantene. 

– Disse tilfellene viser oss igjen hvor viktige smittevernrådene er. Vi har nå i helgen sett ett tilfelle av smitte ved innreise fra «grønt» land, som altså ikke krever karantene når man kommer tilbake fra Norge, og ett tilfelle av smitte fra land som krever ti dagers reisekarantene. De som skal i karantene etter hjemkomst til Norge, har krav til ekstra tiltak for å sikre lavest mulig smitterisiko, men fra «grønne» land er det de vanlige smittevernrådene som gjelder – altså én meters avstand og god hygiene. Slurver vi med disse tingene, utsetter vi oss for smitterisiko også i Drammen, så for å forhindre at smitte sprer seg her hjemme, er det viktig at vi alle følger de grunnleggende smittevernrådene, sier kommuneoverlege John David Johannessen. 

Når det gjelder å komme tilbake til vanlig hverdag etter sommeren, har kommuneoverlegen noen tydelige råd: 

– Ikke vær redd og engstelig, men følg smittevernrådene og få dem til å være en del av den normale hverdagen. Det er absolutt mulig å ha en fullverdig hverdag, selv om den enkelte av oss må ivareta smittevernet. Får vi dette inn i rutinene våre, vil det være grunnlaget for at vi i fellesskap har kontroll på smittespredningen, sier Johannessen.

Kommunalsjef Thomas Larsen Sola er glad for tilbakemeldingene fra dem som jobber med smittesporing, om at tilfellet knyttet til Åssiden skole ikke fører til at mange må settes i karantene.

– De som jobber med smittesporing sier at gikk bra denne gangen, men at det er viktig å være bevisst smittevernet på skolene. Både ansatte, elever og foreldre kan bli syke med koronaviruset, og det er viktig at alle følger de gode smittevernrådene som gis. Vi forbereder full oppstart av skolene neste uke, og ber alle være bevisste på sin egen helse, og la seg teste dersom de har luftveissymptomer. Vi har spesielt bedt våre ansatte på Åssiden være ekstra oppmerksomme på tegn på sykdom, siden en kollega har fått påvist koronasmitte, sier kommunalsjefen.

[email protected]