Hjem Nyheter -Dødsfallene berører oss alle, sier ordføreren

-Dødsfallene berører oss alle, sier ordføreren

Vedkommende som døde torsdag var en eldre person som bodde på et av kommunens sykehjem. Etter ønske fra de pårørende gis det ikke ut ytterligere informasjon om personen som nå er død.

Dette er det tiende dødsfallet i Drammen kommune som følge av koronaviruset. Ordfører Monica Myrvold Berg sier at hennes tanker og medfølelse er hos de etterlatte som har fått en trist beskjed ved inngangen til påskehøytiden.

– At vi nå har mistet ti innbyggere i Drammen som har vært smittet av koronaviruset, berører oss alle. Antallet som nå er døde, er ikke bare et tall. Det er familiemedlemmer, venner og naboer som er borte. Det er dem som er rammet av denne sykdommen og en påminnelse til oss alle om at vi er sårbare og kan miste noen vi er glade i som følge av koronaviruset, sier ordføreren.

I løpet av det siste døgnet er det også påvist tre positive prøver på koronasmitte i Drammen kommune, av disse er en helsearbeider utenfor Drammen kommune. Den ene av de tre med påvist smitte har kjent smittevei.

Status onsdag 8. april

Ordfører Monica Myrvold Berg informerte på en pressekonferanse tirsdag 7. april at Drammen kommune har fått melding om tre nye dødsfall. Etter ønske fra de pårørende informeres det ikke om detaljer rundt de tre som nå er døde, men det er bekreftet at to av de tre bodde på Saniteten bo- og servicesenter, mens den tredje var innlagt på sykehuset. Alle tre var eldre mennesker.

– Mine tanker og medfølelse er hos de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Dette berører oss alle, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Ingen nye smittet

Det er i løpet av det siste døgnet ikke påvist koronasmitte hos noen innbyggere i Drammen kommune. Dette er det første døgnet på over to uker at ingen personer har testet positivt og fått påvist smitte. Totalt er registrert 144 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

– Det er selvfølgelig bra at ingen har fått påvist smitte i løpet av det siste døgnet, og både søndag 5. april og tirsdag 7. april rapporterte vi om få smittetilfeller. Vi kan være fornøyde med at vi har klart å unngå en eksplosjon i antall smittede så langt, men samtidig må ingen tro at vi er i ferd med å legge pandemien bak oss. Det gjenstår veldig mye arbeid, og vi må regne med at mange flere kommer til å bli smittet i tiden som kommer. Det er også rundt et par hundre innbyggere som sitter i karantene for tiden ettersom de er nærkontakter av personer som har fått påvist koronasmitte, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Vil teste flere

Johannessen understreker at det fortsatt er relativt få som testes og at vi med stor sikkerhet kan si at det pågår spredning av viruset ute i drammenssamfunnet.

– Det jobbes med å utvide kapasiteten slik at det blir mulig å teste flere. Kun ved enda mer utstrakt testing kan vi si noe mer sikkert om hvordan spredningen av viruset faktisk skjer for tiden. Så selv om vi har hatt noen positive tall den siste tiden, så er det ingen grunn til å overse de klare anbefalingene som har kommet fra nasjonale myndigheter. Når vi går inn i påskedagene, er det like viktig som før at vi holder avstand til hverandre, at vi sørger for gode hoste- og nysehygiene og at vi vasker hendene våre godt og ofte, sier Johannessen.

Er i fase 2

Det har også kommet en ny rapport fra Folkehelseinstituttet som er tydelig på at sannsynligheten for spredning av viruset i Norge vurderes som høy. Epidemien deles inn i fem faser, og den starter for alvor i fase 3, når en topp i fase 4 og reduseres fra fase 5.

Ulike deler av landet ser nå ut til å være i ulike faser av epidemien. Vi er fremdeles i fase 2 som karakteriseres ved at de fleste nye tilfellene er smittet i Norge og at det finnes flere klynger med minst tre ledd av innenlands smitte. Oslo og omegn ser ut til å være nærmere fase 3 enn de fleste andre områder av landet, står i rapporten fra Folkehelseinstituttet.

[email protected]