Hjem Nyheter Skoleelev koronasmittet – 33 elever og tre ansatte i karantene

Skoleelev koronasmittet – 33 elever og tre ansatte i karantene

Foresatte til elevene som blir satt i karantene, blir kontaktet via SMS og e-post med beskjed om at det er oppdaget koronasmitte på trinnet og at deres barn må i karantene. Det gjelder én hel klasse på trinnet og noen elever i en annen klasse som regnes som nærkontakter av den smittede eleven.

– Vi har ikke noen indikasjoner akkurat nå på at smitten er overført på skolen. Foreløpig vurderer vi andre smitteveier som mer sannsynlige, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Foresatte til resten av elevene blir orientert om at det er påvist koronasmitte ved skolen, men at deres barn ikke regnes som nærkontakt og skal møte på skolen som vanlig. Alle foresatte blir imidlertid oppfordret til å følge ekstra godt med den nærmeste tiden og se om barnet deres utvikler luftveissymptomer som bør gi grunnlag for testing av koronasmitte.

Rektor Lena Westrum ved Krokstad skole sier at de 34 elevene som nå settes i karantene, får ifølge hjemmeundervisning kommende uke. Karantenetiden løper ut i høstferieuka, og dersom det ikke påvises nye tilfeller, kan disse elevene være tilbake på skolen når høstferien er over.

– Elevene på 2. trinnet som ikke regnes for å være nærkontakter, skal møte på skolen som vanlig og få undervisning på skolen, sier Lena Westrum.

Sist torsdag ble det kjent at en elev på 4. trinnet ved Krokstad skole hadde fått påvist koronasmitte. Smittesporingsarbeidet som er gjort så langt etter at eleven på 2. trinnet testet positivt i helgen, tyder ikke på at det er noen sammenheng mellom de to tilfellene.

[email protected]