Hjem Nyheter Stenger hele barnehagen

Stenger hele barnehagen

Fra tidligere er en ansatt og ett barn i barnehagen smittet. Det er kommuneoverlegen som nå har besluttet å stenge hele barnehagen med umiddelbar virkning. Det er totalt 4 ansatte og to barn i Noahs Ark barnehage som er smittet med korona.

– Dette gjøres for å få oversikt over det lokale utbruddet, og for å sikre at smittekjeden brytes, opplyser kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Vedtaket om å stenge barnehagen er hjemlet i smittevernloven. Kommuneoverlegen har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) før vedtaket ble fattet.

Samtlige barn og ansatte i Noahs Ark barnehage er satt i karantene. Dette innebærer 82 barn, 32 ansatte (inkludert studenter og vikarer).

Barn og ansatte som er satt i karantene skal ikke omgås andre enn sin egen husstand i karantenetiden. Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Det betyr at søsken, foreldre og andre kontakter til de som nå er i karantene kan gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Ledelsen i barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen. Nærkontaktene følges opp av smitteteamet i Lier kommune.

– Dersom man har testet seg, og testen er negativ, er man likevel i karantene ut karantenetiden. Dersom det oppstår nye symptomer etter negativ test anbefales ny test. Test nummer to bør tas minst 48 timer etter første test, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Barnehagen kan gjenoppta sin virksomhet tidligst mandag 28. september.

[email protected]