Hjem Nyheter Sister Gaming Week er en suksess

Sister Gaming Week er en suksess

Sisterhood og  DBK ønsket å gjøre et arrangement sammen og tilby et kult ferietilbud for Sisterhood i Drammen.

E-sporten trenger flere jenter og vi fant ut at dette kunne være en god anledning for å vise fram gaming for jenter. Mange jenter spiller, men få spiller organisert på denne måten. Koblet sammen med Sisterhood-aktiviteter så blir dette en uke hvor man ikke bare lærer om gaming, men også blir kjent med nye folk og har det sosialt sammen, forteller frivillig i Sisterhood Drammen, Mariama Dafae.

Sister Gaming Week er et høstferietilbud der flere jenter møtes på Akademiet Ypsilon hele dagen mandag til fredag denne uken.

Fredag avslutter de med showkamp hvor foreldre inviteres til å være tilskuere.

Det blir et opplegg hvor to lagene skal spille mot hverandre med speaker og full pakke.

Etter kampen blir det avslutningsmiddag for jentene og de frivillige som har gjort en kjempejobb denne uken. 

Er gaming populært hos jenter ? 

Gaming er nok ganske populært blant jenter, men at de orienterer seg mer på mobile plattformer og spill i sosiale medier. På bakgrunn av «Barn og medier undersøkelsen» (medietilsynet 2018) vet vi at over 60 % av jenter mellom 9-18 år spiller dataspill hver dag (mot over 90 % blant gutter). Det er også et betydelig antall. Det er lite voksen tilstedeværelse på disse arenaen, forteller Dafae.

Motivasjonen for å tilby en gaming-arena for ungdom, er å skape trygge møteplasser hvor gode holdninger til samhandling og oppførsel kan ha fokus.

Det er viktig at jentene opplever at de har en reel plass i en slik møteplass og at det ikke «bare» er for gutta, sier hun.

I denne uken er det to lag som består av 5 jenter per lag.

Dette er første gang et slikt opplegg kjøres og vi har lært masse allerede. Vi skal definitivt gjøre dette igjen og er allerede i gang med å planlegge lignende events, sier hun. 

Hvordan har jentene tatt i mot tilbudet?

Jentene har kommentert litt tilfeldig der de har sagt blant annet at de elsker det, spesielt siden det er høstferie. De kan både spille og få seg nye venner, sier Dafae.