Hjem Kultur Sisterhood på Union Scene

Sisterhood på Union Scene

privat

Sanitetsforeningen ønsker å gjøre en forskjell for jenter i en sårbar alder, særlig de som befinner seg i overgangen mellom barneskolen og ungdomsskolen. Undersøkelser viser en tydelig økning av unges helseplager, og stadig færre bruker fritiden til å være fysisk sammen med andre ungdommer.

Fristed for jenter

– Vårt mål er å danne jentegrupper ved alle barneskoler i Drammen der de kan utvikle gode venninnerelasjoner, styrke den psykiske helsen og legge til rette for positiv selvutfoldelse, skriver prosjektleder Bente Bostrøm i en e-post til Byavisa. Det er etablert en ressursgruppe av frivillige som skal drifte disse «Sisterhood-gruppene».

På førstkommende mandag fra klokken 17 lages det et fristed på Union der jentene kan ha det gøy med vennene sine. Det blir levende musikk, morsomme foredrag, yogakurs, morsomme arbeidsstasjoner, hennamaling, redesign og klesbyttemarked, melder arrangørene. Det blir også åpen scene på kaféområdet Sentralen der man kan melde seg på for diktlesning, sang- eller spill-opptreden eller det jentene kan tenke seg å finne på. 

Ledet av frivillige

Drammen sanitetsforening er landets eldste sanitetsforening som arbeider for kvinners helse og livsvilkår, uansett alder.  Ett av foreningens satsningsområder lokalt er barn og unge. Allerede har de etablert to grupper i 8. klasse som skal ha varighet i ett år med ukentlige møter. Alt ledes av frivillige som har et annet utgangspunkt enn ansatte på skolen eller i skolehelsetjenesten. De vil møte jentene i andre settinger. Lærere skal gi karakterer, snakke med foreldre og kartlegge fravær, og helsesøster vet kanskje ting om jentene som hindrer de i å snakke «fritt» i en gruppe. Men de understreker samtidig nødvendigheten av å samarbeide med disse. Derfor opprettes en ressursgruppe som kan ha en veiledningsfunksjon overfor de unge gruppelederne.

[email protected]