Hjem Nyheter Sjekk påskeværet her

Sjekk påskeværet her

Palmehelgen starter med litt roligere vær enn torsdag. Da skapte voldsomme vindkast og høy vannstand bølger i Drammensfjorden.

Det kan komme litt vind og skyver utover dagen i dag, men det er ingenting i forhold til torsdagen.

Bålforbud

Husk at det er nå forbudt å tenne bål i drammensregionen.

Det såkalte «generelle bålforbudet» er et forbud som gjelder skog og utmark i hele Norge fra 15. april til 15. september hvert år.

Ved spesielt stor brannfare kan imidlertid det enkelte brannvesenet utvide dette forbudet. Det er dette Drammensregionens brannvesen nå gjør, og det utvidede bålforbudet vil gjelde for kommunene Drammensregionens brannvesen dekker. Det vil si Drammen, Lier, Øvre Eiker, Sigdal og Krødsherad kommuner.

– Det er sjelden vi utvider bålforbudet på denne måten, men vi har hatt en vinter uten tele noe som gjør at det ikke har lagret seg fuktighet i bakken. I tillegg har det vært lite nedbør i det siste, som gjør at alt det gamle gresset og buskaset som har kommet frem fra snøen er veldig, veldig tørt, sier seksjonsleder i Drammensregionens brannvesen, Steinar Strøm.

Han forteller at det er usedvanlig tørt mange steder i landet, og at brannvesenet allerede har rykket ut til gress- og krattbranner i drammensregionen.

Palmehelgen

Men natt til lørdag blir det nattefrost og temperaturen vil gå helt ned til minus.

– Det er jo en del som har begynt å plante. Da er det nok lurt å ta inn plantene på natten, sier Marit Berger vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Lørdag og søndag blir det oppholdsvær, men det kan komme litt nedbør sent på lørdag eller natt til søndag.

Begynnelsen av neste uke vil det komme litt vind og litt nedbør natt til tirsdag, men de første dagene i uka vil ha stort sett oppholdsvær.

Helligdagene

– Selv om det er litt usikkert å si nå, så ser det ut som at det er en lavtrykk som

kommer og det kan bli litt regn både på Skjærtorsdag og Langfredag, sier vakthavende meteorolog.

Det ser ut som at påskeaften og første påskedag får oppholdsvær.

– Og temperaturene vil ikke bli så aller verst og vil ligge på opp mot rundt 10 grader på dagtid, sier vakthavende meteorolog.

[email protected]