Hjem Nyheter Skal ikke betale for SFO og barnehage

Skal ikke betale for SFO og barnehage

På presskonferansen til Drammen kommune kom det svar på flere spørsmål som mange drammensere har lurt på.

– Ingen skal betale for SFO og barnehageplass de ikke kan bruke. Det oppfordres til å betale regninger som er sendt ut, så kommer vi raskt tilbake om hvordan det skal håndteres, sier ordfører i byen, Monica Myrvold Berg.

Gratis parkering

I tillegg til det blir det gratis parkering på kommunale plasser.

– Dette gjelder kun gateparkering og ikke parkeringshus, sier ordfører og legger til at det i første omgang gjelder ut mars måned.

Parkeringene som er langs sykehuset i Drammen blir forbeholdt helsepersonell, og blir selvfølgelig gratis for dem.

Informasjon på flere språk 

John David Johannessen, som er avdelingsleder for helsetjenester medisinskfaglig virksomhet forteller at flere innbyggere tar kontakt og forteller om behovet for informasjon på flere språk.

– Vi oppfordrer folk som ikke har norsk som morsmål, og se etter informasjon på Folkehelseinstituttet sin nettsider, sier han og legger til at disse sidene er også lenket opp i kommunen sin egen nettside.

Ønsker flere frivillige

Ordfører er imponert over alle drammensere i denne vanskelige situasjonen som landet er i nå.

– Vi ser at behovet for hjelp kommer til å øke i dagene og ukene som kommer. Jeg setter utrolig stor pris på at så mange allerede har meldt seg. Dette viser at innbyggerne i Drammen kommune er klare til å ta vare på hverandre og bistå der det trengs i en veldig utfordrende tid. Det skal vi alle være glade for, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Kommunen organiserer lokalt et team i hver kommunedel som organiserer alle de frivillige som har meldt seg. Over 350 personer har så langt meldt seg som frivillig og av dem er det 120 som har helsefaglig bakgrunn.

– Alle tar det på alvor og bidrar med det de kan, sier hun.

Kommunen gjentar oppfordringen og oppfordrer flere til å melde seg på nettet eller ringe på telefonnummer 32 04 52 00.

– Dette er folk som kommer til å bli utrolig viktig for oss. Vær der for din nabo og andre, så håper jeg at andre er der for deg hvis du får behov for hjelp selv, sier ordfører.

[email protected]