Hjem Kultur July Sax og DJ Pete spiller for skiglade NM-publikummere

July Sax og DJ Pete spiller for skiglade NM-publikummere

Pete Tollefsen vokste opp på Konnerud og Julianne Bergan på motsatt åsside av elva. På hver sin kant har de hatt stor glede av musikk. Pete som trommeslager i Turistene og de siste tiårene som DJ Pete med spillejobber i hele landet. Julianne startet sin musikkarriere i Åssiden Musikkorps, deretter i Hans Majestet Kongens Garde.  De siste årene har hun hatt spillejobber som saksofonisten July Sax, både i Norge og Sverige.  Da de møttes på en felles spillejobb for halvannet år siden, fant de den musikalske tonen. Og sammen har de utarbeidet sin nisje innen underholdningsbransjen. Pete Tollefsen med spilleliste bak miksepulten og Julianne Bergan på saksofon blant publikum.  

–Vi har gjort en rekke jobber sammen de siste halvannet året. Og det har gjort oss mer profesjonelle og samstemte, forteller Pete Tollefsen.

Fulltreffer 

Da de spilte for tre ganger 500 ferskvareansatte i Kiwi under den årlige Kiwiaden, fikk de bekreftelse på at kombinasjonen DJ og saksofonist var en fulltreffer blant publikum.

–Vi råkte skikkelig med musikken. Det var stappa fullt på dansegulvet hele tiden. Bortsett fra da jeg spilte en 1980-talls klassiker med Madonna. Så det ble ikke noe mer 80-talls musikk den kvelden, sier Tollefsen.

–Pete er utrolig flink til å lese hva slags stemning gjestene er i og legger opp musikken deretter, forteller Julianne Bergan.

Å komme inn i Kiwi systemet er gull verdt, skal vi tro Tollefsen.

–Du er avhengig av å please alle gjennom valg av musikk. Derfor legger jeg ned mye jobb i å lage spillelister til hvert enkelt spilleoppdrag jeg tar på meg.

Om hverandre

Ifølge, Pete Tollefsen skifter Julianne Bergan personlighet når hun saksofonen i hånden.

–Vi er to motpoler. Jeg skyr ingenting, mens Julianne er en mer tilbakeholden person. Men når hun kommer på scenen så tar hun helt over og står ofte på et bord og spiller fletta av publikum, forteller han.

–Det er viktig å få kontakt med publikum.  Og jeg føler meg alltid trygg når jeg har saksofonen med meg og en god DJ som Pete i ryggen. Da slipper jeg meg løs og bare koser meg, supplerer Bergan.

Som DJ stiller alltid Pete godt forberedt. Noe som Bergan bekrefter. –Han er rå på å lage spillelister som treffer og får opp stemningen umiddelbart, sier hun.

Hjemmebane

Fredag 31. januar skal July Sax og DJ Pete spille for skiglade publikummere i Loungeteltet under NM på ski på Konnerud. Dagen etter, lørdag 1. februar skal DJ-en sørge for å få opp stemningen på egenhånd, da Julianne har en annen spillejobb denne dagen.

–Jeg er i ferd med å lande spillelisten. Og koker det skikkelig, så skal jeg ikke se bort ifra at jeg drar i gang en Queen-klassiker fra filmen «Bohemian Rhapsody», forteller Tollefsen.

Lokale artistnavn som Jonas Fjeld og Bjørn Erik Kongslien står også på spillelisten kommende helg.

–«Konnerud» er fint å spille under bespisningen. Det samme kan sies om «Måker´n på Konnerud», røper han.

Begge setter pris på å få muligheten til å spille på Pete sin hjemmebane – Konnerud.

–Vi liker begge to å utfordre oss selv, og da blir det alltid bra i den andre enden, sier Pete Tollefsen.

Mye moro i 2020

I påsken har DJ Pete takket ja til spillejobb under den årlige påskefeiringen i Åspaviljongen.

Drammensduoen har flere spillejobber som de venter en endelig bekreftelse denne våren.

Men først skal de skape god stemning på Konnerud.

[email protected]