Hjem Nyheter Skal trykke for fremtiden

Skal trykke for fremtiden

Nå har Ari Hauksson og Zoom Grafisk ryddet ut det meste av trykkemaskiner fra den store hallen. I starten av oktober startet monteringen av to splitter nye digitale maskiner som skal være nærmest selvbetjent for kundene.

Ny hverdag

–Det blir en ny hverdag for oss og for kundene. Vi har mange faste kunder innen reklame, og de kan selv gjøre endringene på trykksakene sine, sende til de nye maskinene hvor de blir lagt i en kø. Dagen etter kommer posten og henter de ferdige trykksakene og leverer dem til kundene, sier Ari Hauksson.

–Det blir mange fordeler for våre kunder. Vi kan i utgangspunktet trykke ett eksemplar, eller vi kan trykke mange tusen. Startprisen er den samme, men også den blir lavere enn tidligere. For oss betyr det økt kapasitet.

Det er fortsatt noen som skal ha brosjyrer ennå, og noen bestiller kalendere, julekort og bøker i små opplag. Zoom Grafisk tar også oppdrag med store praktbøker. Kundene er stort sett lokale.

Bente Wemundstad

Endringer

Zoom Grafisk fyller 20 år neste mars. Ari Hauksson var med og startet trykkeriet, som den gang hadde store oppdrag for blant andre Fabrikkutsalget. Markedet har endret seg, og mange firmaer har gått over til nettannonsering i stedet for papir.

–Det norske markedet for trykksaker har gått ned med 10 prosent for hvert år de siste årene, så har vært behov for omstilling for de trykkeriene som fortsatt driver, sier Hauksson.

Nå som Zoom Grafisk går over til de nye maskinene vil behovet for ansatte gå ned. 18 ansatte skal reduseres til 14.

–Logistikk blir det største arbeidsområdet vårt, og de aller fleste jobbene vi får tar et døgn før de er ute av huset, sier Hauksson.

Lave opplag

Med de nye trykkemaskinene kan man trykke lave opplag, og det kan være ideelt for folk som vil utgi en slektshistorie innad i storfamilien eller bedriftsbøker til de ansatte. Kalendere, julekort, bannere og plakater er fullt mulig å bestille – uansett størrelse. Den nye maskinen HP Indigo 12000 kan trykke på størrelse 75 x 53 centimeter, og det åpner opp for mange muligheter.

–Den andre maskinen, HP Indigo 7900, er utstyrt med hele syv fargestasjoner og kan trykke med blant annet metalliske farger, sier Hauksson.

–Den kan også trykke med hvit farge, noe som åpner for trykking på farget papir, plast eller transparente media.

I disse dager sender han sine ansatte på kurs for å lære om de nye maskinenes mange muligheter.

[email protected]