Hjem Nyheter «Skal vi danse»-dommer forteller personlige historier

«Skal vi danse»-dommer forteller personlige historier

Tore Petterson har delt sin mobbehistorie i både media, og i foredrag på små og store scener over hele landet. Men han har aldri fortalt historien om seg selv og årene med grov mobbing foran et hjemmepublikum. Tirsdag 6. oktober tar han tyrene ved hornet. Sammen med Lier kulturscene inviterer han til foredraget «Det er en gave å være annerledes».

Jeg kjenner på at folk helt sikkert har gjort så godt de kunne. Nå er det en helt annen tid og jeg kjenner ingen form for bitterhet lenger, forteller Tore Petterson.

Skummelt

«Skal vi danse»-dommer og tv-personligheten innrømmer at følelsene kjører litt karusell før det forestående møte med hjemmepublikummet.

Man blir jo aldri profet i eget land. Derfor er det er litt skummelt å ta ting hjem uansett om det er en konsert, eller en forestilling, erkjenner han.

Petterson påpeker at historien han skal fortelle er hans egen opplevelse av årene med grov mobbing. Og at han ikke snakker på vegne av andre.

Hadde min historie bare vært positiv, så hadde det ikke vært noe å fortelle og dele med andre.

Liungen Tore Petterson har også prøvd seg på musikkscenen. Her et bilde da han var med i årets delfinsle i Melodi Grand Prix. Foto: Marianne M. Jonassen

Heiet frem

Da Tore Petterson holdt sin første konsert i hjembygda i januar 2019 opplevde han å bli heiet frem da publikum ropte «Tore, Tore, Tore». Og ikke «Hore» som han ofte ble mobbet og kalt for på skolen.

–Jeg kjenner den samme følelsen denne gangen også, sier Petterson og referer til en facebook kommentar fra en tidligere skolevenninne. «–Det er skummelt å komme hjem. Men du må huske på at det er der du kommer fra og at det er her vi elsker deg høyest.»

–Det varmer at hun og flere har gitt flotte tilbakemeldinger de siste ukene.

EQ (emosjonell intelligens) 

Etter en rekke behandlinger hos en EQ-terapeut for å bearbeide de vonde minnene fra årene med mobbing, bestemte Tore Petterson seg for å utdanne seg til EQ-terapeut. I januar satte han seg på skolebenken som deltidsstudent. Og før foredraget i Lier har medstudenter meldt sin ankomst.

–De kjenner min historie og hvem jeg er godt, så jeg setter stor pris på å ha med dem som heiagjeng i salen, smiler Petterson.

En gave

Å være annerledes er en følelse Tore Petterson har kjent på mange ganger i løpet av oppveksten. Nå ser han på den samme følelsen som en gave.

–Lier kulturscene ligger i det samme området hvor jeg fikk mest bank og var usikker i ungdomsårene. I foredraget tråkker jeg ikke noen på tærne eller utlevere enkeltpersoner. Jeg skal heller ikke hugge hodet av folk. Mitt budskap er at det er en gave å være annerledes, forteller Tore Petterson, «Skal vi danse»-dommer, foredragsholder, artist og tv-personlighet.