Hjem Nyheter Skivinteren bedre enn sitt rykte – skiføre i fem måneder!

Skivinteren bedre enn sitt rykte – skiføre i fem måneder!

Det startet allerede i midten av november med et snøfall på 30-40 centimeter inne på Skimtheia mellom Drammen og Lier og tilsvarende på Vestskauen mellom Drammen og Sande. Siden har disse to «snøbastionene» holdt stand stort sett gjennom hele vinteren.

Anne Solvår Lien fra Lier på tur fra Eggevollen til Martinsløkka. Foto: Tom Helgesen

Variert vinter

Riktignok har det vært vanskelige perioder innimellom, særlig etter at en mildværsperiode feide inn over distriktet rundt nyttår. Like før vinterferien var det også svært lite snø mange steder, men så kom det et nokså stort snøfall i mars. I traktene mellom Eggevollen og Svarthavna og Kanada-Nykjua på nordsiden, og rundt MIF-hytta og fra Steinmyr på Vestskauen og innover det ubrøytede veinettet der på sørsiden, har det oftest vært fine skiforhold i hele vinter.

Dårlig fra bebyggelsen

Men lavere ned, som for eksempel fra Neperudjordet, Spiralen og delvis Landfalltjern har det vært langt færre skidager enn normalt. Det samme må sies om Konnerud. Alle husker vel hvordan Konnerud sleit med å få gjennomført NM der i vinter.

Hauern ble gjennomført med målgang på Martinsløkka ved Eiksetra i Lier, mens Montebellorennet ble avlyst. Ja, ildsjelene i Haukåsløypa fikk heller aldri åpna. Folk flest bedømmer imidlertid skiføret fra utgangsdøra, og der har det korrekt nok vært en skral snøvinter. For markatravere som foretrekker å starte skituren fra trappa hjemme, har ikke skisesongen 2019-2020 vært noe å skryte av.

Jan Runar Brunsvik fra Drammen trives i Drammensmarka på ski, her i Skimtrunden i grensetraktene mellom kommunene Lier og Drammen. Foto: Tom Helgesen

Elendige vintre for rundt 30 år siden

Det er med andre ord i 400-500 meters høyde og over skiforholdene har holdt seg. Derfor er Holtefjell i Øvre Eiker og Modums østås de siste stedene der løypekjøringen har fortsatt helt fram til påsken.

Hvis vi først skal snakke om dårlige skivintre, så er vintrene 1989, 1990 og 1992 virkelig elendige. Da var det nesten ikke mulig å få seg noen skiturer i Drammensområdet hele sesongen. Slik har imidlertid ikke denne vinteren vært selv om de store kuldeperiodene har vært fraværende. Heldigvis mener nok mange!

[email protected]