Hjem Nyheter Skiold-spiller (15) måler seg mot Norges beste

Skiold-spiller (15) måler seg mot Norges beste

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får Mawa og de håndplukkede spillerne tett oppfølging fra NFF. 

– Jeg er utrolig takknemlig for at jeg får være med på Equinor talentleir og at jeg får dele denne muligheten med så mange fantastiske jenter. Det er en bekreftelse på at jeg har prestert bra på treninger og kamper, sier Skiold-spilleren. 

Viktig og etterlengtet samling 

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden. 

? På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Mawa og de andre jentene viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter. 

Høyaktuelle landslagspillere  

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.  

?  Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.  

[email protected]

 

 

 

Fakta: Equinor talentleir for jenter 2020? 

* Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år

* Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.?? 

* Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram

* Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.? 

* Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.?