Hjem Nyheter Slik er det nye hotellet

Slik er det nye hotellet

Fredag 12:00 – Åpning
– Vi åpner hotellet fredag 1. november kl. 12:00. Håper dere kommer innom hotellet så ønsker jeg personlig å vise dere rundt så dere ser hvor flott det er blitt. Hjertelig velkommen til «brunosten», sa hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit til DT noen dager før åpningen, og folk strømmet til. 

Noen hadde nok ventet at selveste Petter Stordalen skulle komme hoppende inn under åpningsseremonien, men han lar vente på seg til utpå ettermiddagen 14. november. Da ankommer han til gjengjeld Drammen River Station med ekstratog og medbrakte gjester for å feire tilveksten til hotellkjeden.

Det store resepsjonsområdet var breddfullt da hotelldirektøren ga ordet til Sven Kruse-Jensen fra Bane NOR og ordfører Tore Opdal Hansen, som klippet over det fargerike båndet og erklærte hotellet for åpnet. Deretter fulgte solosang av Carl-Henrik Nilsen, marsipankake og omvisning i hotellet inkludert rommene i toppetasjen. 

Fredag 15:00 – Ankomst og innsjekk
Hotellet forutsetter at de aller fleste gjestene kommer med tog og går til og fra hotellet.
Hotellet har derfor ingen egne parkeringsplasser, men det er mange plasser i nærheten. Verre er det at det er vanskelig å stoppe med bil eller buss utenfor hotellet for å sette av eller ta opp passasjerer eller bagasje, og mellom gaten og hotellet er det et bredt sykkelfelt.

Som på de fleste andre hoteller er det innsjekk fra kl. 15:00. Resepsjonen var godt bemannet av vennlige og godt forberedte medarbeidere. Det lot ikke til å være kø eller unødig ventetid.

Et dobbelt superiorrom koster rundt 1800 kroner, inkludert frokost. En normal pris for standarden.

Hotellet har tre store heiser, og nøkkelkortet må brukes for å få heisen til å bevege seg oppover. Et nyttig sikkerhetstiltak.

Fredag 16:00 – Rommene
Hotellet har 247 rom fordelt på to hovedtyper: Ordinær og Superior, som begge tilbys med dobbeltseng eller to enkle senger. Superior har kaffemaskin, men det er uklart hva som ellers skiller de to romtypene. Kan det være utsikten?

Hotellet gir denne beskrivelsen av superiorrom med to senger: «Våre superior-rom er godt utformet, og har to senger på 90 cm. Rommene er utstyrt med TV og kaffemaskin. Badene har dusj, hårføner og dusjprodukter. Superiorrommene er vakkert innredet med lyse farger, klassisk design og naturlige materialvalg». Men de glemte å nevne at det dessuten er strykejern og -brett på rommet. Kjekt å ha tilgjengelig når klærne har vært sammenpresset i en koffert.

Rommene er mindre enn ventet. Det samme er vinduene, som går nesten fra gulv til tak, men er relativt smale. Skap finnes ikke på rommet, men noen kleshengere var plassert i en nokså trang åpning bak et speil. Kanskje tilstrekkelig for en konferansedeltager på snarbesøk, men i minste laget for to personer som skal bo på rommet et par dager eller mer.

Fredag 17:00 – Jazzy After Work!
Hotellrestauranten Brasserie X var visstnok fullbooket, og mens Carl-Henrik Nilsens Kvartett spilte i hotellets lobby, ble det satt opp en «Street food-buffet» til 275 kroner per person i frokostrestauranten. 

Fredag 18:00 – Brasserie X
Vi hadde forhåndsbestilt bord, noe som tydeligvis ikke hadde vært nødvendig. Hyggelig personale viste vei til det reserverte bordet og kom med menyen. Utvalget på menyen var variert, men ikke spesielt stort. Utvalget av øl var derimot betydelig. Vi valgte den anbefalte tre-retters vintermenyen som hadde et utpreget førjulspreg. Prisen var 495 kroner.  Dertil alkoholfritt øl til 65 kroner per flaske eller 0,3 liters glass.  
Menyen gir en grei og riktig beskrivelse av rettene: 
– Husets gravlaks laget med Drammens Aquavit. Serveres med sennepssaus og en frisk urtesalat
– Svineribbe servert med rødvinsbraisert rødkål, grov pølse, eplechutney, kokte poteter og sjysaus
– Vannbakkels med riskrem og kirsebærkompott. 

Gravlaksen var meget bra, ribben en god nr. 2, mens vannbakkelsene var tørre og harde og burde vært servert med biffkniv.

Fredag 22:00 – God natt!
Hotellet er godt lydisolert, og nattesøvnen ble hverken forstyrret av mennesker, biler eller tog, fortalte folk som hadde overnattet på hotellet.

Lørdag 07:00 – Frokost
Frokostserveringen begynner allerede kl 06:30 selv på en lørdag, men den rikholdige buffeten – som var tydelig inspirert av Stordalen og frues meninger om sunt kosthold – ble stående nesten urørt den første timen. Frokosten er inkludert i romprisen, «Free hot breakfast» slik det heter i en amerikansk omtale, men andre enn hotellgjestene kan også ta turen innom. Da koster frokosten 245 kroner.

At det var en stor brun ost på buffeten, var nærmest selvsagt på grunn av hotellets populære tilnavn.

Lørdag 09:00 – Nærmiljøet og shopping
«Like ved hotellet finner du bybrua. Gå over og vær i sentrum på fem minutter. Her finner du restauranter, gode shoppingmuligheter og Aass bryggeri – Norges eldste bryggeri som fortsatt er i drift». Hvis noen på Strømsø har trodd at hotellet skulle skape mer liv og omsetning i den ikke altfor aktive bydelskjernen, er de trolig litt overrasket over at hotellet styrer handlelystne folk rett over til Bragernes.

Lørdag 11:00 – Konferanseavdelingen
En rundtur i konferanseavdelingen, som befinner seg i annen etasje, viste at hotellet har møterom i forskjellige størrelser. Det største er på 400 m2 og plass til 444 hvis det møbleres som teatersal. Og om ikke moderne og godt utstyrte konferanselokaler er tilstrekkelig, har hotellet en uvanlig fristelse i bakhånd: «Vi syns at alt bør ha gullkant, så her får konferansedeltakerne både popcorn og softis!» 

Lørdag 12:00 – Utsjekk
Siste frist for utsjekk er kl. 12:00. Resepsjonen var mer enn tilstrekkelig bemannet, og det var ingen kø eller ventetid. 

Quality Hotel River Station er et vellykket hotell som trolig vil gjøre byen enda mer attraktiv. Mange vil oppleve Drammen som et godt og greit tilgjengelig alternativ til hotellene i Oslo og på Gardermoen. Byens befolkning vil fortsatt ha sterke meninger om hotellets arkitektur og størrelse, men hotellet blir liggende der og vil sammen med flere andre nye høyhus gi Strømsø en ny skyline.

[email protected]