Hjem Nyheter Slik feiret drammensere Eid

Slik feiret drammensere Eid

Lille Eid blir feiret med masse god mat og en spesiell del av det er Eid-bønn. Eid-bønn ble i år noe helt spesielt på grunn av koronapandemien.

Under bønnen står alle tett i tett, og bønnen leses klokken ti nesten hver Eid.

Denne ble annerledes i år og ble arrangert flere ganger på dagen for å få plass til alle.

Henna maling er tradisjon på hver høytid for muslimer. Alle kvinner og jenter pynter seg med henna - maling kvelden før Eid.

Fra Fjell kirke var det Ivar Flaten, prest og styreleder for Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL), som først besøkte The Islamic Culture Society Buskerud & Vestfold som holder til i Fjell senter. Der ga de blomster og gratulerte imam Hamid.

Etter deres egen gudstjeneste besøkte de sin nærmeste nabo som er Drammen Moské der de møtte tre hyggelige representanter for moskeen som tok dem varmt imot.

De tre representantene var imam Muhammed Avais Malik i Drammen moske, styremedlem Nasir Gondal og styreleder Sajid Mukhtar.

Fra venstre Imam Muhammed Avais Malik i Drammen moske, styremedlem Nasir Gondal og Ivar Flaten, prest og styreleder for Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL). Foto: Fjell kirke

Under sammenkomsten snakket både imam og prest om viktigheten av brorskap mellom de.

Imam Muhammed Avais Malik i Drammen Moské var utrolig glad for den støtten og omsorgen prest Ivar Flaten viste ved å huske dem på Eid.

Forandringshuset i Drammen feiret også Eid

– Det kom 24 stk på Eid-feiringen. Det var god mat, kahoot, musikk og god stemning. Det var en veldig fin feiring, noen inkludert meg selv var også med på Eid feiring for første gang, sier Camilla Gustavsen, prosjektleder United Sisters ved Forandringshuset Drammen.

God mat hører med i alle feiringer. Foto: Forandringshuset i Drammen

Feiringen var i Forandringshusets lokaler i kjelleren i Fjell Kirke. Det var Prosjekt Nettverk og United Sisters som arrangerte Eid-feiringen. Forandringshuset Bærum deltok også med noen ungdommer på feiringen.

Eid mubarik – som betyr et ønske om en velsignet Eid, fra oss alle i Byavisa Drammen.

[email protected]