Hjem Nyheter Slik unngår du 17. mai-riper på bilen

Slik unngår du 17. mai-riper på bilen

Mange har tradisjon for å vaske og pynte bilen med bjørkeris og flagg i grillen til 17. mai. Det er ikke så enkelt lenger siden mange nyere biler rett og slett ikke har noen grill å feste pynten i.

– Uansett hvor du plasserer pynten på bilen, så er det viktig å feste den solid med strips eller lignende. Grunnen er enkelt og greit at det er farlig for omgivelsene dine om flagg og annen pynt løsner i fart, sier Sødal.

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.

– Selv om du har gjort deg flid med å feste flaggene eller har et produkt med solide fester til vinduene eller lignende, så er det en fare for at det løsner om hastigheten blir for høy, mener Nils Sødal.

– Flagg som kommer fykende på motorveien eller landeveien er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta. Så avpass farten og bruk bilen helst i tettbygd strøk med lav fart når den er pyntet, fortsetter han.

Er du redd for lakken på bilen din, er det lurt å sørge for at bjørkekvister og flagg ikke blafrer og slår i lakken.

– Det er fint med en pyntet og blank bil til 17. mai, men ditto kjedeligere om pynten lager riper og merker i lakken når hverdagen kommer igjen. Så vær nøye med pyntingen og få en strålende 17. mai, avslutter Nils Sødal i NAF. 

[email protected]