Hjem Nyheter Smittetiltak tilrettelegges for barn med spesielle behov

Smittetiltak tilrettelegges for barn med spesielle behov

Barn med nedsatt funksjonsevne trenger en god og trygg ivaretagelse. I samarbeid med smittevernkontoret og smittevernoverlegen har kommunen besluttet å gjøre i stand en egen skjermet avdeling. Dette står klart som et tilbud hvis foresatte med særlig tyngende omsorg for sine barn blir smittet. Slik kan barna sikres en god og trygg omsorg. 

Tilrettelagt avdeling 
Bekkevollens avdeling vil være tilrettelagt for barn med nedsatt funksjonsevne, og skal ikke erstatte sykehusopphold for barn, som vil ha behov for behandling. Foreløpig har barne- og avlastningsboligen ingen barn som er smittet av korona, så inntil videre vil avdelingen brukes til barn som er i karantene på grunn av smitte i familien.

Opplæring i smittevern
Avdelingen er ombygget slik at den er helt fysisk avskjermet fra de andre avdelingene i Bekkevollen. Den har egen inngang og den vil inneholde alt det som er nødvendig i en slik avdeling.

Drammen kommune samarbeider tett med smittevernavdelingen for å sikre god overføring av kompetanse og erfaring. Alle som jobber på den skjermede avdelingen vil få smittevernopplæring.

Drammen kommune vil legge vekt på å opprettholde tilrettelagte aktiviteter/skole, og digitale kommunikasjonsmidler vil brukes for å opprettholde en tett kontakt mellom hjem og barn.

[email protected]