Hjem Nyheter Niklas lever med bare én hjernehalvdel: Jeg bryr meg ikke, snowboard er...

Niklas lever med bare én hjernehalvdel: Jeg bryr meg ikke, snowboard er livet!

Niklas Bøyesen Lohne Hansen (12) sammen med sine viktigste støttespillere - familien.

En sjelden sykdom gjorde at legene måtte koble ut Niklas venstre hjernehalvdel. Nå kan Niklas Bøyesen Lohne Hansen (12) mot alle odds skrive norgesmester foran navnet sitt.

Det var  under boardercross SBX på Kongsberg andre helgen i mars Niklas tok førsteplassen i paraklassen både lørdag og søndag. Og ikke nok med det, han slo konkurrenter som var nesten fem år eldre enn han. Det var jo litt gøy å slå de eldre gutta, sier Niklas til oss.

Før finalen var nervene på høy gir forteller han, men godt forberedt var han.

Les også: Niklas er full av livsmot og humør

Jeg bruker mye tid på å trene, snowboard er livet mitt, sier Niklas.

Niklas fortsetter med: Pappa ble veldig stolt, og mamma kanskje litt overrasket, mens bestemor var litt redd for å se barnebarnet sitt opp i høyden og gjemte seg bak noen trær, sier Niklas.

Sjelden sykdom

Mamma Hege Bøyesen er utrolig glad for at sønnen har funnet noe han elsker å holde på med.

Men hun husker godt da hun fikk beskjed om at Niklas lå på sykehuset da han bare var fem år gammel. Ut fra symptomene mistenkte legene den svært sjeldne sykdommen Rasmussens encefalitt.

Her er Niklas på sykehuset, et sted som ble vanlig for han å besøke i barndommen. Foto: Privat

Det kan minnes om et hjerneslag. Niklas kan ikke bruke sin høyre arm og har ikke sidesyn på den høyre siden. I tillegg til det har han skinner på beina, forklarer hun.

Symptomene kom overraskende på begge foreldrene. Niklas var veldig tidlig ute med å gjøre alt. Hun forteller at Niklas ikke husker så mye av de tunge dagene nå. Men hun husker veldig godt da han midt opp i det hele sa: – Når jeg blir frisk skal jeg stå som Daniel, som er storebroren til Niklas.

Da ble jeg lei meg fordi jeg trodde det aldri kom til å skje. Men det har jo Niklas klart å overbevise i all grad nå, sier hun.

Motivert ung mann

Sykdommen begrenser meg ikke, sier Niklas.

Han har allerede planen sin klar om å gjøre noen styrkeøvelser rett etter intervjuet med Byavisa Drammen.

Her er Niklas Bøyesen Lohne Hansen (12) i sitt rette element. Foto: Privat

Det er viktig for Niklas å holde seg i form, siden han også er tatt ut til å trene basistrening i Olympiatoppen sørøst fra denne sommeren.

Da kommer jeg til å trene der en gang i uken, og da er det viktig for meg å trene opp de stedene jeg er svakest, avslutter Niklas Bøyesen Lohne Hansen.