Hjem Sport Solberg-dominans i skolecupen i bandy

Solberg-dominans i skolecupen i bandy

Bandyturneringen for skoler har lange tradisjoner, og de siste årene er det elevene fra bandylinja på toppidrett på Drammen videregående skole som har stått bak arrangementet. Selv om det måtte spilles en del kamper på tirsdag før Osloturen var i boks, var jentene fra Solberg skole godt fornøyde med å være klare for finalespill på Frogner stadion 3. mars. 

Mye vilje i laget

– Den første kampen spilte vi mot Vestbygda skole, og da vant vi 7-0, sier Ella Ovidia Granheim Falkenhaug fra Solberg skole. – Den andre kampen spilte vi mot Mjøndalen. Da var vi litt daffe, og resultatet ble 1-1. I semifinalen spilte vi mot Danvik. Vi hadde tro på finale og hadde mye vilje i laget, så den kampen endte 6-2, forteller 7. klassingen. 

Mjøndalen vanskeligst

Ella er godt fornøyd med resultatene, og at de spilte bra som et lag. – I finalen sto det mellom oss og Mjøndalen skole. Den kampen var nervepirrende, og det sto 0-0 da dommeren blåste av. Det ble til slutt straffekonk, og vi var redde for at det ikke skulle holde. Men vi satte den avgjørende straffa, og vant!

-Vi i Solberg lillejenter er flinke til å gjøre hverandre gode og støtte hverandre. Mjøndalen var nok den vanskeligste motstanderen, siden vi spilte uavgjort mot dem to ganger. Heldigvis vant vi finalen mot dem til slutt, sier Ella. 

– Var du sliten da alt var ferdig?

– Jeg var helt ødelagt etter turneringen, det samme var de andre på laget. Jeg rakk hjem for å spise middag, før det var rett ut igjen for å spille kretskamp mot Mjøndalen på bortebane. Denne kampen vant vi også, forteller hun fornøyd.

– Det er veldig gøy å spille bandy sammen med laget. Vi koser oss veldig på treninger, kamper og cuper, og vi har et godt samhold. Det er nok derfor vi har blitt så gode, mener 7. klassingen. Hun forteller også at hele skolelaget gleder seg veldig til finalespillet i Oslo. – Solberg skole vant hele sulamitten i fjor, så vi har stor tro i år også, sier Ella og smiler.

Gjenskaper suksess

Det er altså elvene fra 1., 2. og 3 klasse på Drammen videregående skole med toppidrett bandy som studieretning som arrangerer turneringa. – Etter flere år med gode gjennomføringer av turneringa, har vi en plan på hvordan vi skal gjenskape suksessen, sier tredjeklassing Jens Normann Eidsten.

14 elever var med og jobbet under cupen på tirsdag, blant annet med å rigge anlegget til turneringsstart, dømme kamper, betjene kiosken, stå i speakerbua og ha kontroll på resultatene.

Ønsker flere

– Alle videregående-elevene får prøve ulike roller i arrangementet, og i tillegg har vi vår eminente og rutinerte sliper Jørn Thomas Norup som stiller opp og bidrar til skarpe skøyter hele dagen. -Banemannskapene på Marienlyst legger blank is før turneringsstart og før sluttspillet, og noen av elevene lager film av arrangementet, sier Eidsten, som gjerne ønsker seg flere påmeldte lag og glade barn til neste års turnering. 

Forrige artikkelElvefestivalen 25 år – flyttes til Byparken
Neste artikkelGratulerer med morsdagen!