En sommerdag ved Landfalltjern

Sommergleder i Drammen

Tekst: Awat Sarzali. Foto: Bente Wemundstad

Sommeren er endelig her, og det er på tide å nyte hvert eneste øyeblikk! Drammen byr på et bredt spekter av arrangementer og aktiviteter som gjør sommeren uforglemmelig.

Enten du er en ivrig kunstelsker, en musikkentusiast, eller bare ønsker å tilbringe kvalitetstid med familien, har Drammen noe for deg. La oss ta en titt på noen av de mest spennende arrangementene denne sommeren, og hvordan du kan få mest mulig ut av de solfylte dagene før de korte sommermånedene glir over i høst.

Sommer i bakgården på Union Scene

Hver onsdag gjennom hele sommeren åpner Union Scene sin koselige bakgård for et arrangement kalt “Sommer i Bakgården”. Her kan du nyte levende musikk, deilig mat og forfriskende drikke i en avslappet og intim setting. Det er en perfekt anledning til å samle venner og familie for en hyggelig kveld ute. Atmosfæren er uformell, og bakgården er pyntet med lyslenker og blomster som gir en følelse av en liten, skjult oase midt i byen. Her kan du lene deg tilbake, lytte til musikken og bare nyte sommerkveldene til det fulle. Union Scene har virkelig skapt et sted hvor sommeren kan nytes til det maksimale, med arrangementer som spenner fra jazzkvelder til rockekonserter, og alt imellom.

Gratis aktivitetsdag for hele familien

På Fossesholm Herregård arrangeres det en gratis aktivitetsdag for hele familien torsdagene 4., 11., og 18. juli. Dette er en fantastisk mulighet til å tilbringe kvalitetstid med barna i naturskjønne omgivelser. Her kan dere delta i en rekke spennende aktiviteter, fra historiske omvisninger til morsomme leker og konkurranser. Det er også muligheter for å prøve seg på gamle håndverk og se hvordan livet var i gamle dager. Med aktiviteter som passer for både store og små, er dette en dag hvor alle kan ha det gøy sammen. Og det beste av alt? Det er helt gratis! Aktivitetsdagen på Fossesholm Herregård er en flott måte å lære om kulturarv og historie på en interaktiv og underholdende måte. Det blir en dag fylt med latter, læring og samhold.

Sverre Bjertnæs-utstilling i Vestfossen

Kunstinteresserte har mye å glede seg til i sommer. Sverre Bjertnæs, en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, stiller ut sine verk i Vestfossen Kunstlaboratorium. Utstillingen, som åpnet 21. juni, utforsker temaer som identitet og tilhørighet gjennom en rekke malerier, skulpturer og installasjoner. Bjertnæs’ verker er kjent for sin emosjonelle dybde og estetiske kraft, og denne utstillingen er intet unntak. Ta turen til Vestfossen og bli inspirert av kunst som utfordrer og berører. Det er en perfekt måte å tilbringe en sommerdag på, spesielt for de som setter pris på visuell kunst og refleksjon. Utstillingen gir en unik mulighet til å fordype seg i Bjertnæs’ verden, hvor hver bit av kunstverket inviterer til ettertanke og dialog.

Flere sommeraktiviteter i Drammen

Drammen er ikke bare kjent for sine vakre naturomgivelser og hyggelige bymiljø, men også for et rikt kulturliv. Sommeren er en tid for å utforske alt byen har å by på. Besøk Drammenselva for en forfriskende dukkert, ta en tur opp Spiralen for en fantastisk utsikt over byen, eller nyt en rolig piknik i en av byens mange parker. For de eventyrlystne er det også muligheter for kajakkpadling og sykkelturer langs vakre stier. Drammen tilbyr også en rekke festivaler og markeder gjennom sommeren, hvor du kan oppleve lokal mat, håndverk og kultur på nært hold.

Her er ei som bare elsker sommer!

Skap sommerminner med familie og venner

Det er få ting som er like verdifulle som å skape sommerminner med de man er glad i. Sommeren er tiden for å samle familie og venner, og skape øyeblikk som vil bli husket for alltid. Enten det er å leke i parken med barna, ha lange samtaler rundt grillen, eller dra på spontane utflukter til nye steder, er det de små øyeblikkene som betyr mest. Slike minner styrker båndene mellom oss, gir oss en følelse av tilhørighet og glede, og gir oss noe å se tilbake på med et smil når dagene blir kortere og kaldere. Det handler ikke bare om hva man gjør, men om å være sammen og nyte hverandres selskap.

Lørdagsjazzen med Rubber Soul Quartet og Stina Stenerud

Den 5. august inviterer Drammen Kulturhus til en herlig kveld med lørdagsjazz. Rubber Soul Quartet, kjent for sine fengende rytmer og sofistikerte tolkninger, spiller sammen med den talentfulle Stina Stenerud. Stina Stenerud er kjent for sin sterke og sjelfulle stemme som har bergtatt publikum gang på gang. Sammen vil de fylle rommet med jazzens magi, og ta deg med på en musikalsk opplevelse som vekker gamle sommerminner til live. Enten du er en erfaren jazzelsker eller nybegynner, vil denne konserten garantert bli en musikalsk nytelse i sommervarmen.

Opplev Drammen

Sommeren i Drammen er kort, men full av muligheter for å skape minner som varer livet ut. Med et variert tilbud av kulturelle arrangementer, familieaktiviteter og naturopplevelser, er det noe for enhver smak. Så grip sjansen, kom deg ut og nyt alt det fantastiske som Drammen har å tilby denne sommeren. Husk, det er de små øyeblikkene som gjør sommeren så spesiell. Nyt solen, latteren og de gode tidene – sommeren er her, men ikke for lenge!

For mer informasjon om hva som skjer i Drammen, sjekk ut:

By Drammen ønsker alle en fantastisk sommer, fylt med glede, opplevelser og uforglemmelige minner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *