Hjem Nyheter Sondre tok ørret på seks kilo i Eikeren

Sondre tok ørret på seks kilo i Eikeren

Eikeren, Vestfolds største innsjø, har levert flere flotte ørreter for noen av de som har startet trolling sesongen sin på dette vannet. Fiskekompisene Martin Syverud og Sondre Bonden Berget har fått kjent på kreftene som befinner seg i Eikeren.

– Fiskesesongen begynte lørdag 28. mars, tre uker tidligere enn i fjor. Første turen skulle egentlig gå til å teste nytt ekkolodd og nytt oppsett til stangholderne, men etter ca. en times fiske, hylte det i snella, forteller Martin Syverud til Fiskeavisen.

– Det ble en seig fight med snører som koblet seg i hverandre. Til slutt tapte en ørret på 3,85 kilo kampen, jeg var storfornøyd ettersom dette var ny pers og den var 600 g større enn den første jeg fikk i fjor.

Det gode fisket har heller ikke gått ubemerket for fiskekompisen Berget, som tok en ørret på hele 6 kilo i morgentimene i dag. Sondre har alt vært ute en tur, men bestemte seg for å prøve igjen i dag, noe han neppe angrer på. Sesongen har hittil levert tre ørreter til Berget.

– Startet å fiske klokken halv 5 og den store beit etter 10 min med trolling. Kjørte på fisken i 16 minutter, slik at den ble helt tom for krefter, på grunn av det var mørkt og jeg hadde glemt hodelykt i bilen. Fikk den raskt inn mot båten, men hver gang jeg fikk den i overflata, satte den fart fra båten. Sånn holdt jeg på helt til den var tom. Var enormt moro når jeg fikk den i båten og så det var soleklar ny pers på ørret, for min del, avslutter en meget fornøyd Berget til Fiskeavisen.

Forrige ørret på 6 kilo som ble tatt i Eikeren, ble tatt i 2018. 

Les hele saken her: https://www.fiskeavisen.no/kanonstart-pa-eikren-orret-opptil-6kilo-fanget/