Hjem Nyheter Speiderleir i egen by

Speiderleir i egen by

– Vi håpet i det lengste at endringer skulle skje, men valgte til slutt og avlyse leieren. I stedet drar vi på vår egen hytte som ligger på toppen av turheisen, forteller Marianne Lindaas troppsleder i Åssiden Speidergruppe. 

I Danmark skulle de i år være på Fyn sammen med danske speidervenner fra Svendborg, den første uka i juli.

Det skulle også avholdes en leir i Polen, European Jamboree 2020, med 20.000 speidere fra hele Europa. 

Man kan være deltager i alderen 14-17 år, eller delta som IST (internasjonalt Service Team) eller troppsleder hvis man er over 18 år. 

– Selv skulle jeg være med som troppsleder og være med i en tropp med ca 30 speidere. Disse speidere kommer fra hele landet og jeg var den eneste fra min speidergruppe som skulle delta. Denne type leir avholdes hvert fjerde eller femte år, så man har kun anledning til å delta en gang som deltager, forteller Lindaasn (bildet). 

Denne leieren ble også avlyst.

Istedenfor går nå turen til deres egen hytte.

En annerledes leir

Det er ca 10-12 deltagere som skal være der hele eller deler av uka. Det er også vært mulighet for å melde seg på dagsbesøk. De kommer til å sove ute i hengekøyer, en-manns gapahuk og hver speider skal så langt det er mulig, tilberede egen mat. 

Det vil bli gåturer innover i marka, padling og bading på Gamledammen, pionering, orientering og også en del fritid som er viktig på leir. Åssiden har invitert danske speidervenner og håper en del av disse ønsker å komme. 

– Det vil bli en annerledes leir, med en del utfordringer i forhold til hva vi er vant med, men tror det skal gå bra. Vi forholder oss til de retningslinjer som er satt, sier Lindaas.

Speidergruppa har bortimot 100 betalende medlemmer og ca 30 stk er aktive speidere som normalt sett har møte hver uke i alderen 6-18 år.

– Vi har også hatt en familiespeidertropp, men den har vært litt varierende. Her møtes småbarnsfamilier en gang måneden (gjerne lørdag) og gjør speideraktiviteter sammen med en av våre ledere. Så vi søker etter familier som ønsker å bli med dette og dele ansvaret. Full opplæring vil bli gitt, sier hun. 

60 år i oktober

Åssiden Speidergruppe blir i år 60 år og det skal feires den 3. og 4. oktober i Åssiden Kirke. 

– Da vil det bli rappellering fra klokketårnet, grilling og andre aktiviteter rundt ved kirken lørdag formiddag. På kvelden blir det festmiddag i menighetssalen. Søndag blir vi med på gudstjenesten med påfølgende kirkekaffe og rebusløp på kirkejordet, sier Marianne Lindaas.

[email protected]