Hjem Nyheter Stadig tommere senter i sentrum

Stadig tommere senter i sentrum

PÅL-HENRIK HAGEN

Begge senterne er eid av det finske eiendomsselskapet Citycon, som eier 25 kjøpesenter i Norge inkludert Buskerud Storsenter og Liertoppen. I følge nettsiden deres er Citycon «den største aktøren innen kjøpesenter i Norden, og ledende i Baltikum.» De har hatt driften av senterne i sentrum i litt over fire år, og sett et gradvis fall i antall butikker. 

Kommersiell direktør hos Citycon, Håkon Tuv Dalland, kan ikke opplyse om noen planlagte nyinnflyttinger i nærmeste fremtid. Dalland har ansvar for det kommersielle i en portefølje på ni senter hvor Torget Vest og Buskerud Storsenter inngår. På spørsmål om de vurderer ulike typer leietakere utenom tradisjonelle butikker for å fylle lokalene svarer han dette på mail til Byavisa. 

– Citycon jobber kontinuerlig med butikkmiksen på våre sentre, og er alltid på jakt etter nye spennende konsepter. Vi mener at fremtidens kjøpesenter har en større andel av aktiviteter, opplevelser, service og bespisning. For våre sentre i Drammen er vi i dialog med flere spennende aktører om etablering innenfor disse områdene, skriver Dalland. Flere har påpekt at leieprisene i senter, og i sentrum generelt, er urealistisk høye. Men Citycon virker ikke å vurdere å sette ned leie for å tiltrekke seg nye drivere. 

– For alle våre sentre har vi dedikerte ressurser som jobber med utleie. Leieprisene er det markedet som bestemmer til enhver tid, og som vil variere ut ifra senter, lokasjon, størrelse og bransje, skriver Dalland. 

[email protected]