Hjem Kultur Stein Winther krimdebuterer med bok fra Drammen

Stein Winther krimdebuterer med bok fra Drammen

Stein Winther er født i Oslo i 1943, men flyttet senere til Svelvik, hvor han opplevde en trygg og god oppvekst med nærhet til både sjø, skog og mark. Winther har blant annet jobbet som lærer ved flere ungdomsskoler, og undervist på Sagene lærerskole og på lærerhøgskolen på Notodden.

I 1983 ble Winther avdelingsleder for grunnskoleavdelingen i Gyldendal, før han startet som som frilanser. Krimdebutanten har mye å leve opp til. Han har nemlig tidligere utgitt en lærebok i matematikk som solgte imponerende 28.000 eksemplarer første året.

16-åring drepte 17. mai

«Siste time» er forfatterens skjønnlitterære debut. Handlingen starter med at ungdomsskoleeleven Marion blir funnet drept på selveste 17. mai og det virvles opp sterke beretninger fra 16-åringens korte liv. Marion var en ledertype, men også en urokråke. Hun kom lett i konflikt med både elever og lærere og gikk ikke av veien for å ty til drastiske virkemidler for å få det som hun ville. 

Foto: Forlagshuset i Vestfold.

Etterforsker ved Drammen politikammer, Ingvald Dagsland, i tett samarbeid med rektor Håkon Hansen, får en rekke kompliserte og til dels urovekkende brikker å jobbe med i jakten på Marions drapsmann. 

Parallelt med Marions til tider skruppelløse atferd, får vi et innblikk i en sårbar ungjente som savner sin jamaicanske far intenst. Når etterforskningen etter hvert ledes mot uventet hold, faller brikkene på plass.

[email protected]