Hjem Nyheter Stenger pumpene på Rundtom

Stenger pumpene på Rundtom

Årsaken er at selskapet som eier stasjonen, Blue Energy, ikke får fornyet leieavtalen med tomteeier Uloba som selv skal benytte området til utvidelser og flere parkeringsplasser. Pumpene på Rundtom blir fjernet tidlig i desember, mens rivning av resten av stasjonen først vil skje i januar neste år.

– Flytter kundene til Brakerøya

– Det har jo vært bensinstasjon på denne tomten i 24 år; først under navnet Jet, deretter som St1 og nå som Automat 1. Så dette er jo både vemodig og veldig synd siden vi snakker om en stasjon som har gått veldig bra og som har hatt en svært så strategisk riktig og synlig beliggenhet, sier direktør for stasjonsdrift i Automat 1, Henning Aarsand.

– Heldigvis har vi en akkurat like sentral og lett tilgjengelig Automat 1-stasjon på den andre siden av Drammenselva ved CC på Brakerøya. Så jeg regner med at våre kunder, som har benyttet stasjonen på Rundtom, nå vil benytte den i stedet, sier Aarsand som ikke legger skjul på at det er et krevende drivstoffmarked for tiden med høyt prispress.

– Kan gi økt pris på Strømsø-siden 

– Konkurransen er utvilsom tøff, og Konkurransetilsynet har jo tidligere slått fast at ubetjente stasjoner som oss er med på å presse ned prisene i de områdene hvor vi er etablert. Så nå er det vel fare for at prisene øker på Strømsø-siden av Drammenselven, og så vi vil gjøre det vi kan for å presse ned prisene på den andre siden, smiler Aarsand lurt. 

Blue Energy AS driver i dag 37 Automat 1-stasjoner i Norge, hovedsakelig på Østlandet. Stasjonsnettet strekker seg fra Hamar til Arendal. Det norskeide selskapet er en del av konsernet AS Green Cube Innovation som også eier og driver Eco1-stasjonene samt Eco-1 Bioenergi AS som er en av Norges fremste spesialister på fornybar diesel og biofyringsolje.

Jakter ny stasjon

Etter nedleggelsen på Rundtom vil det altså være igjen 36 stasjoner i Automat 1-kjeden, men på tross av økt salg av elbiler og bruk av alternative drivstoff har konsernet ingen planer om å redusere bensinstasjonsdriften. 

– Nei, vi kjører på og jakter nå på en stasjon eller tomt som kan erstatte denne på Rundtom. Vi ser oss om etter egnende tomter eller stasjoner vi kan ta over både her i Drammensområdet og på Østlandet for øvrig, sier direktør for stasjonsdrift i Automat 1, Henning Aarsand.

[email protected]