Hjem Kultur Stille sanger med varme vers

Stille sanger med varme vers

Anne Lande og Per Husby har i flere år reist rundt i Norge med denne rolige høstkonserten, hvor tekstene handler om avskjeder, savn og overganger. Bykirken Strømsø vil markere allehelgensdagen med denne konserten som passer til november og mørkere dager.

– Vi ønsker å bevege og belyse deler av livet vi ikke snakker så mye om. Tolkninger som Anne Lande gjør av kjente vakre sanger med norsk tekst, gir ro og rom for refleksjon, sier Tonie Steffensen, diakon i Bykirken Strømsø. 

Kjente sanger

Lande og Husby vil spille rolige sanger som gir mulighet til å hente fram bilder knyttet til gode eller vanskelige minner, samtidig som man åpner opp for å se videre fremover, forteller diakonen videre. Tekstene er hentet fra store norske diktere, hvor håndplukkede dikt flettes inn i den musikalske rammen. Konserten handler om hvordan det er å være menneske i krevende situasjoner, og inkluderer alle uavhengig av kulturell forankring.

– Bykirken er et vakkert kirkerom som vi ønsker skal være et sted der vi sammen har rom for både glede og ettertanke. Livet er ikke bare en fest, det inneholder flest hverdager og vi ønsker at Bykirken skal være en kirke i hverdagen, sier Steffensen.

Fra Prøysen til Aukrust

Anne Lande og Per Husby har holdt mange konserter i Norge, med sanger som byr på tekster fra blant andre Alf Prøysen, Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kjell Aukrust, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen, Naja Marie Aidt og Anne Lande. Musikken er skrevet av Per Husby og Ole Jørn Myklebust med flere, og ensemblet har utvidet med sistnevnte på trompet og vokal. Han er en musiker og komponist med stor spennvidde, og har samarbeidet med Mari Boine, Jonas Fjeld, Unni Wilhemsen og Jørn Øien.

– Vi er godt fornøyd med samarbeidet med Kulturetaten som gjør at konserten kan være åpen for alle og har gratis inngang, legger Steffensen til. 

Konserten begynner tirsdag 5. november kl. 19.  

[email protected]