Hjem Nyheter Thea (9) storkoste seg under premierefesten på Det Norske

Thea (9) storkoste seg under premierefesten på Det Norske

Thea Isabel Trøan Holm går til daglig i 4. klasse på Stenseth skole. Hun har stått på ventelisten til Nedre Eiker barneteater i lang tid, men aldri kommet inn. Derimot har hun deltatt fire år på kulturskolen i Drammen, der hun blant annet spiller fløyte. Det var nok til å gi henne plass på en av Norges største scener denne høsten.

Thea på scenen under premieren. Foto: Bolek Aleksendersson

Sitt livs opplevelse

I helgen fikk den unge jenta sin livs opplevelse på en teaterscene. Som eneste fra Drammen, og yngste i hele musikalen, var hun på scenen på årets storsatsing på Det Norske Teater.  

– Et eventyr. De voksne jeg har jobbet sammen med er skikkelig flinke. Det var skikkelig gøy, oppsummerer Thea etter lørdagens premiere.

På scenen spiller hun både en datter av en familie fra 1800-tallet, og er utkledd som en skikkelig gamling. I tillegg deltar hun på flere felles sangnumre.

Oppsetningen skal spilles 24 ganger fram til 19. november. Det er sju gutter og seks jenter med på to lag som skal spille annenhver oppsetning. I forestillingen opptrer de sammen med profesjonelle, profilerte, voksne skuespillere og dansere fra Operaballetten.

Det vanket blomster til den unge skuespilleren under premieren, Foto: Priivat

Dobbeltpremiere

Forestillingen hadde to premierer henholdsvis fredag og lørdag, og for «laget» til Thea med premiere på lørdagen. På den påfølgende premierefesten hadde Thea også med sin mamma Eva Trøan Holm.

– Jeg fikk heldigvis tak i billett, og forestillingen rørte langt inn i hjerterota. Thea får ikke fullrost nok de hun jobber sammen med, forklarer mamma Eva Trøan Holm.

På premierefesten fikk Thea møte de kjente skuespillerne i sivilt.

– De var skikkelig hyggelige. Jeg er helt sikker på at jeg skal spille teater også som voksen, sier Thea

Musikalen er basert etter romanen «Bienes historie» av Maja Lunde.
Thea har øvd ved teateret i Oslo i fem uker, fordelt på ulike dags- og kveldsøvinger.
Teateret arrangerte direktestrømming fra forestillingene fredag og lørdag, og planlegger det samme for ytterligere to forestillinger. Dette kom i stand grunnet koronarestriksjoner som medfører maks 200 solgte billetter per forestilling, og fordi alle forestillingene er utsolgt for lengst.

Thea og skuespiller Christian Eggen under premieren. Foto: Privat

NB: Forestillingen fikk terningkast fem i Dagbladet.

[email protected]