Hjem Nyheter Strikker for et varmere samfunn

Strikker for et varmere samfunn

Frivillige, samarbeidspartnere og ansatte samarbeider om å ferdigstille skjerfene til den årlige juleaksjonen.

«Hobbyklubben» hang i 2010 ut hjemmestrikkede ullplagg for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et stort ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og bruk i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig neste morgen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten. Det ga ideen om å samarbeide med Kirkens Bymisjon», skriver organisasjonen på sin egen hjemmeside.

Året etter samarbeidet organisasjonene og hang sammen ut nærmere 100 hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum, for å spre varme og oppfordre til varme og inkludering i en mørketid som oppleves som tung for mange.  

Det oransje skjerfet har de siste årene utviklet seg til et symbol på nettopp dette.

Ledige stunder brukes til å strikke opp oransje skjerf til årets juleaksjon «GLED EN som gruer seg til jul» i regi av Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsbergs ansatte, frivillige og samarbeidspartnere.

– Det har blitt en tradisjon at flere av våre samarbeidspartnere bruker lunsjpausen til å strikke skjerf. Og oppskriften som brukes er laget slik at skjerfet kan strikkes av alle, uansett strikkenivå. Og det oransje garnet merket med Kirkens Bymisjon kan kjøpes i nær sagt alle garnbutikker og hos Europris, forteller informasjonsmedarbeider Tone Sverreson Ørmen ved Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg.

I lokalene i Thornegata ligger det et låneskjerf også kalt stafettskjerf.

– Her kan alle som ønsker komme innom å strikke så mye de selv ønsker på skjerfet før de legger det igjen til nestemann, oppfordrer Anine Berg, rådgiver HR/informasjon ved Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg.

Siv Renate Mølstad jobber som konduktør i Vy, studerer miljøarbeid innen rus og jobber som frivillig ved Kirkens Bymisjon Drammen. Hun benytter enhver stund til å strikke skjerf til årets aksjon.

– Jeg har ikke strikket tidligere, så jeg tar igjen med renter, smiler Siv Renate Mølstad, som er i ferd med å strikke sitt 17 skjerf denne høsten.

Under fjorårets aksjon «GLED EN som gruer seg til jul» våknet drammenserne opp til om lag 750 hjemmestrikkede oransje skjerf festet til lyktestolper eller rekkverk i Drammen sentrum. Og fredag 1. november går startskuddet for den kommende juleaksjonen i regi av Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg.

– Vi oppfordrer alle til å bruke skjerfene vi henger rundt i byen denne fredagen, som et symbol på et ønske om et varmere samfunn, oppfordrer Berg.

[email protected]