Hjem Kultur «Ta deg sammen!» tilbake i Drammen

«Ta deg sammen!» tilbake i Drammen

Halvor Johansson har blitt godt kjent for mange gjennom morgenprogrammet «Stå opp» på Radio Rock. Sammen med sine medprogramledere Olav Svarstad Haugland og Henrik Overaa Bjørnson, har Johansson fått stor suksess med spalten «Ta deg sammen!». Selv om soloshowet hans har fått samme navn, går Johansson langt i å love at publikum ikke skal få servert det samme som på radio. 

– Materialet til forestillinga er relativt ferskt. Mesteparten består av tekster jeg har skrevet de siste par årene og det er veldig lite av det jeg har prata om på radioen. Så det er ikke bare gammelt oppgulp, forsikrer han. 

Lokal touch
For å utfordre seg selv har han satt seg som mål å skrive unike tekster med lokal forankring til hvert spillested han besøker. 

–  Standup er en levende sjanger og jeg vil jobbe hardt for at forestillingene skal føles unike. Noen av vitsene blir «one night only», så showet i Drammen vil ikke bli det samme som det i Haugesund, sier han. – Når jeg skal skrive materiale med lokal vinkling tar jeg ofte utgangspunkt i det kommunale. Alt fra vannverk, kommunevåpen, ordfører, idrettslag og korps. Alt skal under lupen og jeg snur hver stein. 

Som å ta en mastergrad
«Ta deg sammen!» er Johanssons første soloshow. Et show som ifølge ham selv er et resultat av knallhard jobbing, mye reising, samt en stor dose prøving og feiling. Tidlig i karrièren tilbrakte Johansson et helt år på veien for å få mengdetrening. Han booket seg inn på klubber rundt om i landet og gjorde standup. Ofte uten å få betalt. 

– Jeg lærte utrolig mye av å gjøre det. Reis ut! Det er det beste rådet jeg kan gi til nye komikere. Det nytter ikke å gå rundt å sutre over at du ikke får jobber. Det er du som gjør deg selv god og det blir du ved å øve. Standup er en utdannelse, som å ta en mastergrad. Det tar i hvert fall fem år å bli ordentlig flink, sier Johansson. 

Må være litt idiot
Ifølge Johansson, er det ingen menneskerett å skulle bli komiker. Han mener man må inneha et sett med helt spesielle egenskaper dersom man skal lykkes. 

– Det er jo egentlig utrolig frekt å skulle påberope seg å være morsommere enn alle andre. Veldig unorsk. De aller fleste andre tør ikke å gå på en scene og gjøre akkurat det. Jeg tror rett og slett du må være litt idiot for å tørre det, sier han.

[email protected]