Hjem Nyheter – Takk for meg, Kongsberg Jazzfestival

– Takk for meg, Kongsberg Jazzfestival

Siden 2012 har Kai Gustavsen vært leder for jazzfestivalen i Kongsberg, nå takker han for seg.

Etter en måneds grublerier har han bestemt seg for at tiden er moden for å slippe til nye krefter i ledelsen av Norges herligste festival.

Han er stolt over det vi har fått til og over det jeg sender videre

– Mitt andre åremål løper egentlig til juli 2022. Jeg velger likevel å gå av nå fordi jeg mener det er det beste tidspunktet for organisasjonen og min etterfølger, sier leder for jazzfestivalen i Kongsberg, Kai Gustavsen.

Som følge av korona er festivalen i 2021 i stor grad ferdig booket. Kai mener at en ny festivalsjef derfor kan konsentrere det første året på å lære festivalens fantastiske organisasjon å kjenne.

Han forteller at han etter beste evne har forsøkt å forvalte 56 års festivaldrift i et langsiktig perspektiv i de årene han har vært leder.

– Vi i sum har foretatt mange radikale endringer. Det har gitt fantastiske resultater som en hel by er stolt av. På åtte år har omsetningen økt fra 9 til 36 millioner kroner og vi har befestet vår posisjon som Norges største jazzfestival. Sammen med styret, fantastiske kolleger, gruppeledere, funksjonærer, samarbeidspartnere, sponsorer, leverandører og artister har vi løftet festivalen inn i en ny tid. Jeg er stolt over det vi har fått til, sier han.

Selv om det har vært noen humper underveis opplever at hele regionen er en stor heiagjeng. Samholdet i festivalen er sterkt. Festivalen har på mange måter blitt hans identitet.

– Knapt noen har sett meg uten klubbdrakta , som er  festival t-skjorte og hettejakke på mange år, sier han.

Han takker alle kolleger, samarbeidspartnere, kona, musikere og publikum.

– Det er på grunn av dere vi driver med denne galskapen. Thank you for the music, sier han til slutt.

Til spørsmålet om hvor veien går videre nå sier han bare at det er klart om noen dager.

[email protected]