Hjem Nyheter Talentpriser til Drammen og Lier

Talentpriser til Drammen og Lier

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 22. januar på DOGA-dagen 2020 i Oslo. Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), forteller at årets mottakere av DOGA-merket Nykommer er unge og fremadstormende designere og arkitekter som går i bresjen for et mer bærekraftig og inkluderende samfunn. 

Stimulerende stol

Knekk er navnet på en stol og et bord som er designet av designstudent Jon Fauske fra Drammen. Han besvarte en oppgave ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), der studentene skulle tolke Fora Form-slagordet «Der mennesker møtes». 

Produktet er spesielt laget for kreative prosesser, fordi det stimulerer brukeren til å være aktiv og frempå. Sitteplaten er delt i to. Den ene stolplaten skrår nedover og passer derfor til korte idémøter, mens den andre platen lar brukeren hvile. 

Fora Form var såpass imponert over resultatet at de valgte å sette Knekk i produksjon i forbindelse med sitt 90-årsjubileum. 

Foto: Fire Grader

Juryen fremhever hvordan Knekk er designet for å passe inn i det nye arbeidslivet: «Det er også et vakkert produkt, der stol og bord kler hverandre, og fremstår som inviterende og aktiviserende. At stolene er laget i heltre og kan stables, bare understøtter juryens positive inntrykk av en svært solid jobb,» står det i jurykjennelsen. 

Bjørkebibliotek

Har du noen gang tenkt på hva bjørk kan brukes til? Det har den unge designeren Vilde Hagelund fra Lier. I løpet av 60 dager har hun laget 60 ulike objekter av bjørk. 

Forrige artikkelLokalt næringsliv støtter opp om folkefesten på Konnerud
Neste artikkelKlart for Hauern på søndag