Hjem Kultur Taube for To på Lier kulturscene

Taube for To på Lier kulturscene

Kristin Gjelsnes og Wilfred Liljeroos har i mange år turnert i Buskerud og Vestfold med sine Taube konserter og til denne konserten har de laget duetter utav Taubes mange viser om frierier, løfter og avslag. Under forestillingen dramatiseres mange av sangene og publikum vil møte halliken i Port Adelei, den glade baker i San Remo, selvfølgelig Rosa, Pepita ,Solola og mange flere i Kristin og Wilfreds egne tolkninger. Artistene har lagt vekt på å beholde det ekte «taubske», men tilfører noe nytt også, for eksempel Flickan i Havanna som bossa nova. Og så lover de et par overraskelser også.

Duoen lover en lun og morsom konsert med Taubes følsomme og fine fortellinger mellom mann og kvinne tolket på en litt ny måte av to sangere som begge har et spesielt forhold til Evert Taubes musikk.

Kristin Gjelsnes (vokal) er en allsidig sanger som synger alt fra opera til 60 tall slagere, hun er mye brukt som sanger i begravelser, er kordirigent og musikk-konsulent i Drammen kommune. Reportuaret spenner fra ballader og viser til lieder og opera.

Wilfred Liljeroos er en sanger og musiker med erfaring fra kor og korps, han har ansvar for regi og scene på våre oppsetninger foruten å være solist. Wilfred har tolket Evert Taube siden 1985, og de siste årene med Kristin som medsolist.

Duoens husband består av Kyrre Iversen på trekkspill Kyrre er en dreven musiker med lang fartstid, har medvirket på flere plateinnspillinger og er en allsidig musiker som behersker mange genere.

Fredrik Eeg på piano er en jazzpianist med røtter i storbandjazz, autodidakt med swing og rytemesans langt over gjennomsnitt.

Tom Rudi Aadne på bass, spiller stø og drivende bass både i storband, rockeband og nå også Taube.

[email protected]