Hjem Nyheter Lurt å tenke alternativt for høstferieutfarten

Lurt å tenke alternativt for høstferieutfarten

– Som i sommer gjør reiserestriksjonene at Norge er ferielandet, også i høstferien. Flere undersøkelser bekrefter at bilen er vårt mest brukte fremkomstmiddel når vi er på ferie i eget land, slår Sødal fast.

Og da følger feriekøene automatisk med. I høstferieukene er det erfaringsmessig noen trafikktopper, nemlig helgen da høstferieuken starter og midt i uken. Det samme gjelder når folk skal hjem, nemlig at en del drar hjemover midt i uken mens andre drar hjem søndag.

– Det kan bli mer kø ut av de store byene i år enn det som er normalt. Så i stedet for at alle legger ut på veien fredag ettermiddag, er det lurt å utsette avreisen litt, for eksempel til senere på kvelden, sier Sødal.

Selv om man venter noen timer med å reise, er det ikke sikkert man kommer noe særlig senere fram til målet. Fordelen er at man kan kjøre jevnt fremfor å stå i en kjedelig bilkø.

– Køståing går på tålmodigheten løs for både små og store. Så om man kan unngå det, er det definitivt det beste, sier Sødal.

Skulle du være så uheldig å havne i køen er det bare å ta det med ro. Man kommer rett og slett ingen vei når man først har havnet i feriekøen.

– Pust med magen og tenk at dette får jeg ikke gjort stort med, sier NAF-rådgiveren. – Har man vært litt forutseende har man både noe godt å spise og underholdning til familien med seg i bilen, avslutter han.

[email protected]