Hjem Nyheter Tidlig skøyteis i Solbergelva

Tidlig skøyteis i Solbergelva

«Bandy-nestor» Austad har drevet med vanning og islegging lenge før det var noe som het kunstisbaner også. Ja, dette har han vel holdt på med mellom 45 og 50 år, og slike ildsjeler er helt avgjørende for en lokal idrettsklubb. – Anlegget ble satt på onsdag 16. oktober, og ei uke etter var det klart, sier han. Det høres kanskje enkelt ut, men det ligger 50-60 timer med frivillig og ulønnet arbeid bak dette. Alt utføres på dugnad for den eneste klubben i Norge der bandy antagelig er hovedidretten.

TOM HELGESEN

Derfor er solbergelvingene også tidligere ute enn både Vassenga i Mjøndalen og bandybanene i Drammen. På Marienlyst er det trøbbel med anlegget som må fikses, mens det både på Konnerud og Øren vil bli jobbet med islegging inneværende uke. Uansett er bandyfolket hvert år nå langt bedre stilt enn for eksempel langrennsløpere fra distriktet. De må høyst sansynlig vente i flere uker før de kan spenne på seg skiene i kunstsnøen et eller annet sted i «nærområdet».

PS: Det har vært en skikkelig kald oktober på landsbasis. Vi må tilbake til 2009 for å finne en kaldere oktobermåned i Norge.

[email protected]