Hjem Kultur Egne busser fra Drammen – Tore P debuterer i MGP i kveld

Egne busser fra Drammen – Tore P debuterer i MGP i kveld

Melodi Grand Prix har alltid hatt en helt spesiell plass i hjertet til Tore Petterson. Og det at han har blitt plukket ut blant 800 innsendte bidrag til være en av delfinalistene i Øst-Norge er stort for liungen.

–De fleste kjenner meg kanskje best fra stand-up scenen, NRK-serien «Sofa» og som dommer i «Skal vi danse» på TV2. Men med et nytt år og en ny tid skal jeg endelig gjøre det jeg har drømt om i mange år – å stå på scenen i årets Melodi Grand Prix med egen tekst og melodi, forteller Tore Petterson.

Storband inspirert

Petterson har en forkjærlighet for Grand Prix klassikere og da spesielt Nora Brockstedt sin «Voi voi» og «Oi, oi, oi så glad jeg skal bli» med Kirsti Sparbo.

–Med min låt føler jeg at jeg tar Grand Prix litt tilbake med orkestermusikk, crooning, farger og fjær, forteller han.

«The Start of Something New» som han skal fremføre under delfinalen på H3 Fornebu er en låt som ble påbegynt for ti år siden.

–Den lå i skuffen som en gøyal idé, sier Petterson, og forteller at teksten til sangen ble skrevet etter at han traff kjæresten Joakim Tjøstheim i fjor våres. Melodien har han komponert sammen med produsent og gitarist, Knut Bjørnar Asphol.

–En del av teksten er dedikert til Joakim. Resten er inspirert av at jeg beveger meg inn på nye veier ved å satse mer på musikken og at jeg får lansert meg selv som artist i Melodi Grand Prix setting.

Verdifull opplevelse

Å være en del av Grand Prix sirkuset anser han som en verdifull opplevelse.

–De siste årene har flere etablerte og up and coming artister fått øyene opp for Grand Prix, og det er mye takket være interessen fra publikum, mener Petterson.

Tore Petterson har et håp om at sangen hans «The Start of Something New» vil skille seg ut og bli mottatt på en positiv måte.

–Jeg tror folk er glad i crooner jazz og tidløs musikk. Både Knut Bjørnar og jeg har vært opptatt av å lage en tidløs låt med et snev av 70-talls disco som gjør at du får lyst til å danse, røper Melodi Grand Prix debutanten.

Om det blir noen dansetrinn på scenen under delfinalen i H3 Fornebu ønsker ikke Tore Petterson å røpe.

–Dansetrinnene er det egne dansere som kommer til å stå for, mens jeg skal sørge for masse farger og fjær.

Satt opp buss

I Drammen er Tore Petterson for mange kjent for sitt mangeårige samarbeid med jazzpianist legenden, Ola Calmeyer.

–Jeg spilte sammen med Ola Calmeyer i åtte år og sammen holdt vi konserter på blant annet Pavarotti og Greven, forteller han.

Å være med på Melodi Grand Prix er noe av det største Tore Petterson har opplevd i sitt liv. Men for å komme til finalen i Melodi Grand Prix er han avhengig av stemmeglade drammensere og liunger på lørdag.

–Tilbakemeldingene fra kjente og ukjente er at de heier på meg og sier «endelig Tore», sier han, og forteller at det er satt opp et par busser i privat regi som skal frakte publikum til og fra Drammen og Lier på den kommende delfinalen i H3 Fornebu.

–Jeg gleder meg til å stå på scenen og gjøre det jeg elsker, forteller Tore Petterson.

For å stemme under årets Melodi Grand Prix må man registrere seg med egen bruker på nrk sin hjemmeside.

[email protected]