Hjem Næringsliv TORP Flyplass mistet over 90 prosent av utenrikstrafikken

TORP Flyplass mistet over 90 prosent av utenrikstrafikken

Torp flyplass Sandefjord
Foto: Torp Flyplass

TORP Flyplass melder i en pressemelding at utenrikstrafikken falt med 90,1 prosent i januar måned sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Totalt sett falt flytrafikken med 84,6 prosent når alle flyvninger kombineres. Fallet var derimot størst blant de som reiser til og fra utlandet. I fjor var det 115.366 reisende som benyttet seg av flyplassen for utenlandsreiser. I år var antallet redusert til 11.380 reisende.

I januar måned hadde Torp totalt 21.988 passasjerer, noe som er en markant nedgang fra samme periode i 2020, da 142.419 reisende benyttet seg av flyplassen.

Ber om hjelp fra staten

Markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved TORP Sandefjord lufthavn har følgende å si om situasjonen:

– Den store nedgangen skyldes selvsagt koronasituasjonen. Med alle europeiske land som «røde», strenge test- og karanteneregler, samt UDs reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige blir det minimalt med flyreiser. 

– Trafikken er nå på et svært lavt nivå og vi ser at det vil holde seg slik ennå en stund fremover. De fleste utenriksrutene er satt på pause til sommerprogrammet som starter 28. mars, og da forventer vi en forsiktig oppstart. Vi er imidlertid helt avhengige av at effekten av vaksinen vil føre til opphevelse av reiserestriksjonene. 

Vi håper også at myndighetene ser at pandemien trekker ut i tid og at de vil hjelpe oss med økonomisk støtte i årets første seks måneder og ikke kun i første tertial, på samme måte som de har gjort til de statseide lufthavnene. Vi går mot et stort underskudd i denne perioden.

LES OGSÅ: Torp avhengig av Stortinget for å drive videre

Fakta om TORP flyplass Sandefjord

  • Flyplassen er Norges nest største målt i passasjerantall, kun slått av Oslo Lufthavn.
  • Ble bygget i 1952 ved hjelp av infrastrukturmidler fra NATO.
  • Største eiere er Sandefjord kommune og Vestfold fylkeskommune som begge eier 43,26 prosent.
  • Har blitt rammet hardt av coronaviruset som har ført til et markant fall i reisende, både innenlands og utenlands.