Hjem Nyheter Tråkker i gang sykkelsesongen til helgen

Tråkker i gang sykkelsesongen til helgen

Etter en brå avslutning på vintersesongen på grunn av covid-19 i mars har fokuset vært å klargjøre anlegget i Drammen skisenter for sykkelsesongen. Og lørdag 9. mai åpnes dørene for syklister som ønsker å tråkke i gang utforsesongen.

–Vi har luktet litt på markedet. Og etter det vi erfarer ser det ut som det kommer mange syklister kommende helg, forteller driftssjef Jonas Berg Andresen ved Drammen skisenter.

Følger råd fra FHI 

Etter at myndighetene åpnet opp for drift ved anlegget igjen har ledelsen fulgt nøye med på oppdateringene Folkehelseinstituttet gir i forhold til hygiene- og avstandsregler.

–Vi kommer til å håndheve at det kun er lov å sitte to i hver heisstol med to meters mellomrom. For familier på samme bostedsadresse er reglene slik at de kan sitte opp til fire personer i en heisstol. Disse reglene gjelder også for turgåere som ønsker å ta heisen opp til toppen, påpeker Berg Andresen.

Traktoren til Drammen skisenter brukes flittig i klargjøringen av utforløypene før sesongåpning lørdag forteller Jonas Berg Andresen. Foto: Marianne M. Jonassen.

Videre følges rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) om at det er lov til å være maks fem personer i en gruppe og at avstanden mellom personene må være en meter.

–Det vil bli plassert ut antibac på strategiske steder i anlegget, som sykkelutleien og heisanlegget, forteller driftsjefen.

90 prosent av utforsyklistene har eget sikkerhetsutstyr som brynje, hjelm, albue- og håndleddsbeskyttere, samt leggskinn. Mens andre leier utstyr.

–For kunder som ønsker å leie utstyr og sykkel hos oss må kunden selv ta på seg alt utstyret, da vi ikke kan hjelpe til på grunn av hygieneregler. Når utstyret leveres inn blir alt spritet og vasket forskriftsmessig, forklarer Berg Andresen.

Utfor og el-sykler

Drammen skisenter har investert i 30 utforsykler og 17 el-sykler med fulldemping.

–Vi ønsker at flest mulig skal komme seg ut i naturen. Og da er el-sykkelen med fulldemping en kjempefin måte å komme over dørstokkmila og innover i skauen. Mens utforsyklene til leie er beregnet på å bruke i godkjente løyper i anlegget, opplyser Berg Andresen.

Foreløpig er ikke klatreparken åpnet av hensyn til rådene gitt av FHI.

–Til helgen har vi valgt å åpne opp zip-line og Gurimalla hoppet. Men ser vi at det ikke er forsvarlig å holde zip-line oppe på grunn av reglement må vi skrenke inn tilbudet til å gjelde kun Gurimalla hoppet, forteller driftsjefen.

Foto: Marianne M. Jonassen.

Forsvarlig kjøring

Driftsjef Jonas Berg Andresen oppfordrer syklister til å kjøre forsvarlig i løypa for å unngå skader.

–Tenk at du ikke er like god i år som i fjor. Bruk hodet og vær mer på vakt, oppfordrer Berg Andresen.

Kommende helg holder Arontunet kafeen åpen.

–Sykkelklubben arrangerer leker og Arontunet griller på terrassen, ifølge driftsjef ved Drammen skisenter, Jonas Berg Andresen.

[email protected]