Hjem Nyheter Trafikkstasjonen har stort etterslep

Trafikkstasjonen har stort etterslep

Ifølge Statens vegvesen ble det åpnet opp for timebestilling for alt du kan gjøre i skranken på trafikkstasjonen i forrige uke etter at den har vært koronastengt de siste fem ukene.

–I kontrollhallen har vi åpnet for samfunnskritiske kjøretøy og næringsaktører. Og i Drammen har vi startet med restanseliste på USA og Canada-import, opplyser kontorsjef ved Drammen trafikkstasjon, Dag Johannes Skramstad.

Prioriterer 

På trafikkstasjon prioriteres næringsaktører som har fått timen avlyst som følge av koronapandemien. Det jobbes også med å tilby det samme for privatkunder som har betalt for en visning og kontroll, og som har fått timen avlyst.

–Vi vet ennå ikke når vi har kapasitet til å åpne opp for bestilling av nye timer i kontrollhallen. Vi har begrenset mannskap tilgjengelig på grunn av helsemyndighetens anbefalinger om antall personer på ett sted. Av samme årsak kan vi heller ikke bruke alle kontroll-løp i hallen. Vi tar selvsagt smittevern på alvor, uttaler kontorsjefen.

Etterslep

Hvis man skal registrere bilen i skranken på trafikkstasjonen og bilen ikke skal godkjennes i kontrollhall så kan man få time allerede førstkommende onsdag.

–Det er et etterslep på biler som skal godkjennes i hall, men vi jobber med å ta unna de som har fått avlyst timene sine. Og vi vet ennå ikke når vi har kapasitet for å åpne for bestilling av nye timer i kontrollhallen. 

Skramstad anbefaler selger og kjøper av en bil som skal omregistreres om å bruke selvbetjeningsløsningene til trafikkstasjonen i stedet for å møte opp personlig.

–Ni av ti leverer salgsmelding på nett. Og vi ser også en økning i antall som leverer salgsmelding på nett nå som trafikkstasjonene har vært stengt.

Stadig færre

Ifølge Skramstad er det stadig færre som registrerer bilen manuelt hos trafikkstasjonen. 

–Det er stadig færre manuelle registreringer da det ofte er saker som krever ytterligere dokumentasjon, som for eksempel arveoppgjør.

Alle importbiler må godkjennes av ansatte i kontrollhallen, opplyser kontorsjef Dag Johannes Skramstad.

–Bruktbiler hos firmaer som ikke har autoregistrering kan fortsatt bruke salgsmelding på nett, avrunder han.

[email protected]