Hjem Nyheter Trass introduserer barna til rock and roll

Trass introduserer barna til rock and roll

Trass er et rockeband for barn, som spiller egne låter og kjente barnesanger i ny drakt. Bandet kom ut med albumet «Tisse når det regner» i 2019, en plate som har blitt godt mottatt av store og små. 

Fra barnehage til NRK Super 

– Platen spilles jevnlig på NRK Super og streames jevnlig på Spotify, forteller Espen Tormodsgard-Henriksen som er vokalist og spiller bass i bandet.

Med i bandet har han med seg Eskil Aasland på trommer og Mats Nedberg som spiller gitar. Begge de to er også vokalister i bandet. Alle tre jobber i barnehager. Og planen videre er å få til en turne i ulike barnehager.

– Da vi spilte på Hokksund bibliotek kom det rundt 250 mennesker for å høre på oss, og det var jo ny rekord på besøkene i biblioteket, forteller Espen. 

Lei av å være pedagogisk riktig 

– Det hele startet med at Mats Nedberg spurte om jeg ville være med til en barnehage og holde konsert der for barna. Noe Mats hadde gjort i et par år nå. Målet er å få barna introdusert til rockmusikk.

Dette er logoen til bandet som Espen Tormodsgard- Henriksen sin datter, Tallulah Tormodsgard-Henriksen har designet når hun var to år gammel. Foto: Tass.

Bandnavnet Trass kommer av to ting. For det første er Trass et arbeidsverktøy som vi bruker i barnehagen. Og det andre er jo tatt fra trassalderen.

– Vi er vel litt rebelske selv og gått litt lei av at alt skal være så pedagogisk riktig, sier Espen.

Bandet lager bare sanger som de rett og slett selv ler av og liker.

– Hvordan er det å ha barn som publikum? 

– Vi har jo fått alt fra kommentarer som at det var veldig bra, helt greit og til at de synes at lyden var litt for høyt, forteller Espen. 

Nå er bandet snart klart med en ny singel som heter Søppel Joe som er Trass sin egen miljøsang.

[email protected]