Hjem Nyheter Tre av fire skal på bilferie i sommer

Tre av fire skal på bilferie i sommer

I en spørreundersøkelse har Norstat på vegne av NAF kartlagt nordmenns ferieplaner for sommeren. På Østlandet sier hele tre av fire at de skal i hovedsak feriere med bilen, dette er nest høyest i landet.

Styreleder Knut Nordahl i NAF avdeling Drammen og Opland sier at denne sommeren blir litt annerledes for mange, og Norgesferie med bil ser ut til å være det alternativet flest lander på når de skal planlegge ferien.

På Østlandet svarer 76 prosent at de skal bruke bil for å komme seg rundt i ferien, og 92 prosent sier at ferien i hovedsak skal foregå i Norge.

– Vi har et flott ferieland med mange opplevelser som venter, sier Nordahl. Men det kan være lurt å legge turen litt utenfor allfarvei. Hele 52 prosent av Østlendingene er bekymret for trengsel og slitasje på de mest kjente turiststedene i sommer. I tillegg er det flere på Østlandet enn ellers i landet som tror køer og ulykker kan bli en utfordring. Med flere som er turist i eget land enn ellers er det viktig at vi tar hensyn både på og utenfor veien, sier Nordahl.

NAF og DNT går i sommer sammen for å hjelpe folk til trygge og bærekraftige Norgesferier.

  • Ved å gi tips og informasjon om kjente og kanskje særlig mindre kjente turmuligheter i hele landet, reduserer vi trykket og sitasjonen på de mest populære turmålene.
  • Ved å hjelpe folk til å ta hele landet i bruk bidrar vi til at små reiselivsbedrifter kan holde hjulene i gang.
  • Ved å vise hvor og hvordan du kan lade elbilen på langtur bidrar vi til klimavennlig transport, selv om vi rådes til å unngå offentlig transport.

[email protected]