Hjem Nyheter Tredoblet trafikken innenriks fra juni til juli

Tredoblet trafikken innenriks fra juni til juli

Trafikken på Torp var nesten tre ganger så høy i juli som i juni måned, men er fremdeles betydelig lavere enn i en normal situasjon. I juli reiste 59.621 passasjerer til/fra Torp. Dette er 28,7 prosent av 2019-nivået, og 148.323 færre enn i juli i fjor.

Størst vekst er det på innenrikstrafikken som var på 62 prosent av 2019-nivået. Totalt reiste 16.017 passasjerer innenriks i juli. Utenrikstrafikken var på 24 prosent av 2019-nivået og antallet endte på 43.604 passasjerer.

Innenriks har Widerøe fløyet direkte til Bergen og Stavanger, samt svært populære sommerruter til Bodø, Evenes og Tromsø.

Utenriks er det Wizz Air som er kommet best i gang med trafikk til flere Polske byer, samt Vilnius, Riga, Skopje og Bucuresti. Ryanair har også startet ruter til Spania, England, Italia og Polen.

– Trafikken i juli var på ca en tredjedel av det vi normalt ville hatt i juli. Det er gledelig å se at mange nordmenn har feriert i eget land og oppdaget både det vakre Vestlandet og ikke minst Nord-Norge som har hatt stor pågang. Vi forventer nå en økning i trafikken når Widerøe gjenåpner direkterutene til Trondheim og København og KLM har gjenopptatt Amsterdam-ruta, med fem frekvenser på en uke. Både Ryanair og Wizz Air øker antall avganger måned for måned ettersom etterspørselen tar seg opp, samtidig som trafikken i den kommende tiden vil bli sterkt påvirket av de stadig nye karantenereglene, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

[email protected]