Hjem Nyheter Treningsleir lokalt for Strømsgodset TF damer

Treningsleir lokalt for Strømsgodset TF damer

Strømsgodset TF damer gjennomfører i vinterferieuka en treningsleir lokalt på Gulskogen under glimrende forhold. Selv om treningsleiren holdes lokalt på klubbens vanlige arena, skal den likevel inneholde det samme som enhver treningsleir består av: Treninger og atter treninger, kamper og sosiale aktiviteter som binder gruppa sammen. Og ikke minst det å være sammen ei uke mer eller mindre hele tiden, er spesielt viktig for denne gruppa.

Stramt program

Laget har kun en drøy måneds historie bak seg og består av spillere fra flere ulike klubber. Behovet for å skape fellesskapet er derfor stort og viktig. En trening fredag, en trening lørdag med videoanalyse, kamp mot Drøbak/Frogn søndag morgen, trening søndag kveld, trening, videoanalyse, fotosession av spillerne, pizzakveld på Jonas B. Gundersen, tirsdag morgentrening og kamp mot Asker på kvelden, onsdag morgentrening, ettermiddagstrening før avreise til SIF hytta på Konnerud, og tacokveld hvor jentene må vise egenskaper i kokkekunst. Torsdag morgen frokost på SIF hytta, og ny morgenøkt på Gulskogen. Slik blir vinterferien avviklet.

Trening og atter trening. Jentene kjøres tøft på treningsleiren denne uka.

Høye ambisjoner

Hva får jenter mellom 15 til 22 år gamle til å være med på et slikt «kjør»? Det er dette som er grunnlaget for at SIF går inn for å danne et damelag. Jenter som har akkurat de samme ambisjonene som guttene, men som ikke har fått denne muligheten før, hvert fall ikke i denne byen. Disse jentene ønsker å trene mer enn de to øktene som vanligvis er tilbudet for dem. Her får de virkelig jobbe med idretten sin på lik linje med gutta. Strømsgodset-damene skal ha sin utenlandstur i påsken med opphold og treninger og kamper i Aalborg.

Alternativet for disse ambisiøse jentene ville vært en Osloklubb, som så mange drammensjenter med fotballambisjoner har gjort i flere år, klubber som Stabæk, Grei og Vålerenga. Nå håper Strømsgodset å stoppe denne lekkasjen av spillere, slik at klubben kan være med i toppen av norsk kvinnefotball om noen år.

Jentene strekker seg sammen... God uttøying er viktig med et hardt treningsprogram.

Opplegget med mange kvalitetstreninger med «trøkk» og klare mål, støttet fysiohjelp, tilbud om styrkerom for skadd spillere og videoanalyser er en ny «verden» for de fleste av disse jentene.

Kommende proff?

Og når det var noen timer fri mellom kamp og trening søndag, ble de oppfordret til å se engelsk kvinnefotball som vises så og si hver søndag på norsk tv. Denne søndagen var det toppkampen City mot Chelsea som de fikk beskjed om å ta en titt på, for å se hvordan forbilder som Reiten, Mjelde eller Thorisdottir løser sine oppgaver på banen.

Kanskje kommer det er ny Reiten eller Mjelde fra Drammen etter hvert? Strømsgodset TF damer er jo tross alt fra byen der Martin Ødegård kommer fra. 

[email protected]