Hjem Nyheter Trimløype Nordbykollen Rundt offisielt åpnet

Trimløype Nordbykollen Rundt offisielt åpnet

Området har nå fått både natursti og trimløype, i tillegg gapahuk på toppen av Nordbykollen. Ved siden av fotballbanen på Pettersløkka er det også satt opp et flott aktivitetsområde med apparater laget i tre. Alt er kommet på plass takket være Friluftsløftet. 

Trim og natur i skjønn forening
– Friluftsløftet, et tiltak fra tidligere Drammen kommune, hadde til hensikt å løfte fram friluftslivet i én bydel hvert år. Nå har mye kommet på plass her på Tangen/Åskollen, sa ordfører Monica Myrvold Berg, som hadde saksa klar til snorklipping.

Trim- og naturløypa består av 16 poster med trimøvelser og informasjon på hver post. Vanskelighetsgraden varierer. Det Norske Skogselskap har laget tekst og illustrasjoner til naturinformasjonen, mens Drammen Strong har bidratt med øvelser og illustrasjoner etter mal fra trimløypa på Spiraltoppen.

I gapahuken er det et fint sted å søke ly i dårlig vær. Uansett vær, med unntak av tåke, gir stedet en fin utsikt mot Drammensfjorden, Knive og Røysjø. Foto: Birgitte Simensen Berg/Drammen kommune

– Gapahuken er et turmål med rasteplass for dagsturer. Høyeste punkt på Nordbykollen er cirka 235 meter, og kollen består i hovedsak av Drammensgranitt. Gapahuken er plassert ved restene av grunnmuren til det som tidligere var ei speiderhytte. Den har en fin utsikt mot Drammensfjorden, Knive og Røysjø, sa ordfører Berg og la til:

– Ved å følge trimløypa blir man både opplyst og får trim, og gapahuken inviterer til stillhet, ro og en rast i en travel hverdag. Derfor er dette en stor dag for alle som bruker dette flotte området til aktiviteter og friluftsliv. Med dette kommer marka enda nærmere. Så nå innvier jeg med glede både den nye trim- og naturløypa og en ny gapahuk her på Nordbykollen.

Så ble den gule snora klippet over.

Ved siden av fotballbanen, i nærheten av blokkene på Pettersløkka, er det satt opp flotte aktivitetsapparater i tre, som inviterer til lek og trim. Foto: Birgitte Simensen Berg/Drammen kommune

For alle aldersgrupper
Tar du utgangspunkt fra Ulvekula på St. Hansberget kan du starte med de nye trimapparatene før du tar turen inn i skogen for å følge naturstien. Rundløypa går i lysløypa rundt Nordbykollen og har adkomst fra mange stier og områder på strekningen. De 16 trim- og informasjonsstasjonene gir inspirasjon og forslag til trimøvelser, og noen plasser har elementer fra naturen som du kan bruke i øvelsene. I tillegg er det nyttige opplysninger om naturen, fugler og dyr som du kan møte på din ferd gjennom marka.

Er du glad i topper og god utsikt anbefales turen opp til Nordbykollen. Litt bratt i starten, men du får igjen for strevet i form av en fantastisk utsikt over Fjell, Drammen by, Lierdalen, elva og fjorden. Og fra masta er det en liten tur bort til gapahuken, som ligger ved restene av den gamle speiderhytta.

Hver kommunedel sin friluftskvalitet
I 2017 ble det bevilget tre millioner kroner for å løfte friluftskvaliteten på Åskollen/Tangen. Innbyggerne ga kommunen innspill på hva dem ønsket seg.  

Utenom dette området er det tidligere bevilget samme beløp til Strømsø i 2018 og på Åssiden i 2019. 

[email protected]