Hjem Nyheter Trine – en kvinne med kraft

Trine – en kvinne med kraft

Det hevdes at engasjerte, entusiastiske mennesker alltid får det til. Slik er det med Åssiden-kvinnen Trine Jansen også.  Som sertifisert coach, kurs- og foredragsholder – og spinning-instruktør på Akropolis – handler «Kvinner med Kraft» for Trine Jansen først og fremst om å realisere sin store drøm.

– Jeg ser en sal full av entusiastiske deltagere. På scenen står jeg og ønsker velkommen og introduserer dagens konferansier. Med meg har jeg foredragsholdere som gjennom ord og latter gir publikum rom til å reflektere over følelser og valg som mange av oss møter i hverdagen, som sårbarhet, skam, aksept for situasjoner du er i – og at sorg har mange faser.

Innfrir drømmen igjen

Onsdag 15. januar 2019 går drømmen hennes i oppfyllelse – for andre gang. Da arrangeres «Kvinner med kraft» på Union Scene. Nok en gang med navngjetne foredragsholdere som Else Kåss Furuseth, Karina Hollekim og Sigrid Bonde Tusvik. 

– Det blir tre kjente og tre mer eller mindre ukjente foredragsholdere, forteller Jansen.  

Til konferansen inviterer hun alle som ønsker påfyll i hverdagen, tid til refleksjon og nettverksbygging.

– Vi opplever alle små og store Tsunamier i livet. Selv har jeg opplevd tøffe perioder og har fått kjent på sårbarheten i livet. Et møte med Tsunamien i Thailand 2004, opphold på Modum Bad for psykisk helse og store endringer på kropp og sjel har satt sine spor, sier hun.

Hun har troen på å dele historier og erfaringer – og sette det i rammer som gjør at det blir gode møter mellom mennesker. At vi kan lære noe av hverandre og at vi ikke trenger å være redde for å vise sårbarhet.

– Jeg tror ikke alltid at tiden leger alle sår, men at vi med tiden lærer oss å leve med våre sår. Det jeg har erfart er at når vi først opplever vonde ting, så tar livet ofte en annen vei – enten velger livet for oss eller så kan vi selv velge. Det å løfte blikket – tenke langsiktig, det kan gi deg klare mål eller drømmer.

– Jeg har vært så mye redd etter hendelsen i Thailand. Det er jeg ikke lenger. Det gjelder å våge, tørre å ta skrittet og tro på det du brenner for. For selv om de grufulle minnene alltid vil være med meg, har jeg vokst på det som menneske. For meg handler også konferansen om menneskemøter. Folk liker å snakke med folk, de liker å høre andres historier, det vil alltid være noe gjenkjennbart hos oss alle. Det vil jeg skape en arena for. 

Ut av det kjipe 

Trine forteller at det å ha fått mestringsopplevelser har igjen gitt henne mot til å se alle muligheter som er der ute.

– Nettopp fordi jeg tror på at mestring gir mot til å se muligheter, og at mennesker har en kraft i seg som gjør at vi klarer å reise oss etter vanskelige hendelser. Kraft til å skape nye liv. Derfor også navnet til konferansen «Kvinner med kraft».

Men at hun legger konferansen til Drammen også i 2020 er ingen selvfølge. For dette er en konferanse som ikke lar seg gjenta. 

–Jeg kan liksom ikke arrangere «Kvinner med Kraft» andre dag. Det vil ikke bli det samme. Klarer jeg å fylle Union Scene denne gangen også, vil jeg gå for å realisere neste drøm. Gjøre det enda større. Vi får se hva som skjer fremover, uansett viktig å holde fast i drømmen. 

Seminaret på Union vil vare hele dagen, og inkluderer full servering fra klokken 14.00 til 19.00.

[email protected]