Tina Alvær er daglig leder i Synsinformasjon, interesseorganisasjonen for optikerbransjen. (Foto: Dag Øyvind Olsen) Foto: Dag Øyvind Olsen

Trygt å gå til optiker - folk ønsker fysisk oppmøte

Skrevet av RED
03.07.2020 08:37

Det er langt flere som er villige til å ta legetimen digitalt enn de som vil undersøke synet via video eller app.

Syv av ti nordmenn foretrekker fysisk oppmøte hos optiker for synsundersøkelse fremfor digitale løsninger.

1,8 millioner nordmenn får årlig foretatt en synsundersøkelse hos optiker. Lite tyder på at det vil endre seg vesentlig med det første.

I Helsepolitisk barometer som ble presentert av Kantar nylig, kommer det frem at det er flere som foretrekker en digital legetime enn de som kan tenke seg å få undersøkt synet via video eller app.

Mens halvparten av befolkningen ønsker oppmøte hos legen, vil syv av ti gå til optikeren.

- Det personlige oppmøtet hos optiker oppleves som viktig for folk flest når de skal få gjennomført en synsundersøkelse, sier daglig leder Tina Alvær i Synsinformasjon.

Hun sier det er trygt å gå til optikeren.

- En samlet optikerbransje har innarbeidet gode smitteverntiltak som tar vare på kunder, pasienter og ansatte. Bransjen er nå fullt gjenåpnet og gir synshjelp til folk over hele landet, sier Tina Alvær.

Personlig oppfølging og individuell hjelp tilpasset den enkelte pasient, løses fortsatt best ved en synsundersøkelse hos optiker.

Det finnes nettbaserte tekniske løsninger som kan bidra til å måle brillestyrke, men en synsundersøkelse hos optiker rommer i dag mye mer enn det.

[annonse]
[email protected]